Пляцок "Сирник"

Пляцок сирник - це дуже смачний рецепт випічки Західної України. Такий десерт із домашнього кисломолочного сиру, готується швидко та просто.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сир500 г
  • курячі яйця3 шт
  • цукор120 г
  • цедра лимона20 г
  • крохмаль1 ст. ложка
  • куркума0,5 чайної ложки
  • вишні сушені0,5 стакана
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

До сиру додаємо яйця, цукор, ванільний цукор і все ретельно перемішуємо в блендері.

Додаємо куркуму, крохмаль, цедру лимона і збиваємо до однорідності.

Сушену вишню без кісточок заливаємо кропом на 10 хвилин. Потім воду зливаєм, просушуємо та додаємо до сирної маси, перемішуємо.

Суміш перекладаємо в змащену маслом форму для запікання. Випікаємо в розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів. Даємо охолонути, невиймаючи з форми, щоб він нерозпався.

Пляцок сирник готовий. Перед подачею полийте шоколадною глазур'ю. Смачного!