Яблучний штрудель з слойоного тіста
Яблучний штрудель з слойоного тіста виходить набагато швидче ніж готувати тісто самим. Такий смачний та ароматний штрудель з хрусткою скоринкою, обов'язково сподобається вашій родині до чашечки гарячого чаю.
Список ингредиентов
- слойоне тісто — 500 г
- яблука — 6 шт
- цукор — 100 г
- родзинки — 50 г
- грецькі горіхи — 50 г
- вершкове масло — 150 г
- хлібні сухарі — 50 г
- кориця — 1 чайна ложка
- лимонний сік — за смаком
- сіль — за смаком
Способ приготовления
На сковороді розтопити грам 30 вершкового масла і покласти туди подрібнені сухарі. Смажимо їх декілька хвилин постійно помішуючи та охолоджуємо.
Родзинки промиваємо та просушуємо.
Горіхи подрібнюємо. Яблука миємо, чистимо та нарізаємо на шматки , скроплюючи лимонним соком.
У миску висипаємо яблука, родзинки, горіхи і все ретельно перемішуємо.
Слойоне тісто розкатуємо, перекладаємо на рушник посипаний борошном і руками розтягуємо до прозорості, товсті краї можна обрізати.
Поверхню тіста змазуємо маслом та посипаємо сухарями. На верх сухарів викладаємо начинку і за допомогою рушника пласт згортуємо у рулет, підгортуючи краї тіста.
Деко для випікання застелаємо пергаментом і викладаємо штрудель швом до низу. Змазуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів. випікаємо 40-45 хвилин до готовності. В процесі випікання потрібно двічі змащувати маслом. Готовий штрудель також змастіть маслом.
Яблучний штрудель з слойоного тіста готовий. Перед подачею до столу притрусіть цукровою пудрою. Смачного!
- Дата публикации: 21.01.17 - 19:57
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)