Яблучний штрудель з слойоного тіста

Яблучний штрудель з слойоного тіста виходить набагато швидче ніж готувати тісто самим. Такий смачний та ароматний штрудель з хрусткою скоринкою, обов'язково сподобається вашій родині до чашечки гарячого чаю.

Список ингредиентов

  • слойоне тісто500 г
  • яблука6 шт
  • цукор100 г
  • родзинки50 г
  • грецькі горіхи50 г
  • вершкове масло150 г
  • хлібні сухарі50 г
  • кориця1 чайна ложка
  • лимонний сікза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

На сковороді розтопити грам 30 вершкового масла і покласти туди подрібнені сухарі. Смажимо їх декілька хвилин постійно помішуючи та охолоджуємо.

Родзинки промиваємо та просушуємо.

Горіхи подрібнюємо. Яблука миємо, чистимо та нарізаємо на шматки , скроплюючи лимонним соком.

У миску висипаємо яблука, родзинки, горіхи і все ретельно перемішуємо.

Слойоне тісто розкатуємо, перекладаємо на рушник посипаний борошном і руками розтягуємо до прозорості, товсті краї можна обрізати.

Поверхню тіста змазуємо маслом та посипаємо сухарями. На верх сухарів викладаємо начинку і за допомогою рушника пласт згортуємо у рулет, підгортуючи краї тіста.

Деко для випікання застелаємо пергаментом і викладаємо штрудель швом до низу. Змазуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів. випікаємо 40-45 хвилин до готовності. В процесі випікання потрібно двічі змащувати маслом. Готовий штрудель також змастіть маслом.

Яблучний штрудель з слойоного тіста готовий. Перед подачею до столу притрусіть цукровою пудрою. Смачного!