Тертий пиріг без яєць

Тертий пиріг можна зробити без яєць. В тісто можна добавити, сметану, вершкове масло, майонез. Він буде сачним та хрустким і ви з задоволенням посмакуєте з чашкою какао.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • майонез 2 ст. ложки
  • цукор100 г
  • маргарин200 г
  • лимонний сік1 ст. ложка
  • сода0,5 чайної ложки
  • яблучне повидло100 г

Способ приготовления

В просіяне борошно добавляємо соду, тертий маргарин і добре руками розтираємо до однорідної крихти.

До цукру додаємо лимонний сік, майонез і ретельно перемішуємо.

Суміші поєднуємо і замішуємо еластичне тісто. Розділяємо на дві нерівні частини. Меншу частину заматуємо плівкою і кладемо до морозильника на 10 хвилин.

Другу частину тіста розкатуємо, викладаємо на деко змазане маргарином і застелене пергаментом. Тісто змазуємо повидлом а поверх натираємо тісто з морозильника на крупній тертушці по всій поверхні.

Ставимо випікатися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яності.

Тертий пиріг без яєць готовий. Нарізайте на шматочки і подавайте до столу. Смачного!