Пляцок з вишнями у власному соці

Пляцок з вишнями у власному соці можна приготувати і вдома. Такий чудовий пляцок, обов'язково прикрасить ваш святковий стіл.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • вишні500 г
  • борошно пшеничне500 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор150 г
  • маргарин250 г
  • мак200 г
  • сметана2 ст. ложки
  • вершкове масло300 г
  • розпушувач1 ст. ложка
  • вишневе желе1 пачка
  • горілка10 ст. ложок

Способ приготовления

Вишню миємо, видаляємо кісточки, заливаємо горілкою перемішуємо і ставимо до холодильника на 7 годин. Потім горілку зливаємо і віджимаємо ягоди.

Мак відварюємо у воді 30 хвилин, охолоджуємо, добавляємо цукор і збиваємо за допомогою блендера.

Білки збиваємо блендером до білої пінки і ділимо на 2 частину. Одну добавляємо до вишень іншу до маку.

До жовтків додаємо розм'якшений маргарин, розпушувач, сметану і все ретельно перемішуємо.

Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, щоб неприлипало до рук.

Готове тісто розділяємо на 6 рівних частинок.

Першу частину розкатуємо, викладаємо на деко для випікання, застелене пергаментом. Викладаємо половину начинки з вишень. Розкатуємо другу частину накриваємо вишні і защіплюємо краї. Тісто з верху проколюємо виделкою в декількох місцях. і ставимо випікатися в розігріту духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів.

Таких коржів потрібно зробити три два з вишнями і один з маком.

Готуємо крем. В каструлю додаємо сметану, цукор і ставимо на вогонь. Коли почне закипати додаємо вишневе желе і варимо 15 хвилин помішуючи.

Після охолодження додаємо масло і збиваємо міксером.

Коржі змазуємо кремом і ставимо в холодидьник на 8 годин, щоб пляцок просочився.

Пляцок з вишнями у власному соці готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою та розріжте на шматки. Смачного!