Пляцок з вишнями у власному соці
Пляцок з вишнями у власному соці можна приготувати і вдома. Такий чудовий пляцок, обов'язково прикрасить ваш святковий стіл.
Список ингредиентов
- вишні — 500 г
- борошно пшеничне — 500 г
- курячі яйця — 2 шт
- цукор — 150 г
- маргарин — 250 г
- мак — 200 г
- сметана — 2 ст. ложки
- вершкове масло — 300 г
- розпушувач — 1 ст. ложка
- вишневе желе — 1 пачка
- горілка — 10 ст. ложок
Способ приготовления
Вишню миємо, видаляємо кісточки, заливаємо горілкою перемішуємо і ставимо до холодильника на 7 годин. Потім горілку зливаємо і віджимаємо ягоди.
Мак відварюємо у воді 30 хвилин, охолоджуємо, добавляємо цукор і збиваємо за допомогою блендера.
Білки збиваємо блендером до білої пінки і ділимо на 2 частину. Одну добавляємо до вишень іншу до маку.
До жовтків додаємо розм'якшений маргарин, розпушувач, сметану і все ретельно перемішуємо.
Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, щоб неприлипало до рук.
Готове тісто розділяємо на 6 рівних частинок.
Першу частину розкатуємо, викладаємо на деко для випікання, застелене пергаментом. Викладаємо половину начинки з вишень. Розкатуємо другу частину накриваємо вишні і защіплюємо краї. Тісто з верху проколюємо виделкою в декількох місцях. і ставимо випікатися в розігріту духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів.
Таких коржів потрібно зробити три два з вишнями і один з маком.
Готуємо крем. В каструлю додаємо сметану, цукор і ставимо на вогонь. Коли почне закипати додаємо вишневе желе і варимо 15 хвилин помішуючи.
Після охолодження додаємо масло і збиваємо міксером.
Коржі змазуємо кремом і ставимо в холодидьник на 8 годин, щоб пляцок просочився.
Пляцок з вишнями у власному соці готовий. Перед подачею притрусіть цукровою пудрою та розріжте на шматки. Смачного!
- Дата публикации: 23.01.17 - 18:35
- Добавлен в кулинарную книгу: 0