Заливний пиріг з яблуками

Заливні пироги вже давно покорили багатьох домогосподарок своєю простотою та легкістю в приготуванні. Ніжне, м'яке, соковите, в міру солодке тісто з тонкою кислинкою вас приємно здивує, а кориця з ваніліном зроблять його неперевершено запашним.

Список ингредиентов

  • яблука3 шт
  • кефір250 мл
  • борошно пшеничне250 г
  • курячі яйця2 шт
  • цукор140 г
  • вершкове масло50 г
  • кориця1 чайна ложка
  • сода харчова1 чайна ложка
  • ваніліндрібка
  • сільдрібка

Способ приготовления

Збиваємо яйця з цукром, ваніліном до пишності. Вливаємо кефір й перемішуємо.

Розтоплюємо вершкове масло й додаємо до маси, все перемішуємо до однорідності.

Далі просіюємо борошно з сіллю та содою й замішуємо тісто.

Яблука миємо, чистимо й нарізаємо на кубики.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо половину тіста, потім викладаємо яблука, притрушуємо корицею й заливаємо іншою частиною тіста.

Ставимо пиріг в розігріті духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Заливний пиріг з яблуками готовий. Смачного!