Заливний пиріг з яблуками
Заливні пироги вже давно покорили багатьох домогосподарок своєю простотою та легкістю в приготуванні. Ніжне, м'яке, соковите, в міру солодке тісто з тонкою кислинкою вас приємно здивує, а кориця з ваніліном зроблять його неперевершено запашним.
Список ингредиентов
- яблука — 3 шт
- кефір — 250 мл
- борошно пшеничне — 250 г
- курячі яйця — 2 шт
- цукор — 140 г
- вершкове масло — 50 г
- кориця — 1 чайна ложка
- сода харчова — 1 чайна ложка
- ванілін — дрібка
- сіль — дрібка
Способ приготовления
Збиваємо яйця з цукром, ваніліном до пишності. Вливаємо кефір й перемішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло й додаємо до маси, все перемішуємо до однорідності.
Далі просіюємо борошно з сіллю та содою й замішуємо тісто.
Яблука миємо, чистимо й нарізаємо на кубики.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо половину тіста, потім викладаємо яблука, притрушуємо корицею й заливаємо іншою частиною тіста.
Ставимо пиріг в розігріті духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Заливний пиріг з яблуками готовий. Смачного!
- Дата публикации: 24.01.17 - 18:45
- Добавлен в кулинарную книгу: 1