Підлива з печериць до картоплі

Підлива з печерець – підходить до будь-яких страв, але до картоплі найідеальніше. Готувати підливу не складно, але потрібно знати деякі тонкості та хитрощі. Грибний смак ні з чим не сплутаєш, але якщо розбавити смак вершковим відтінком, то виходить дивовижно ніжний соус.

Список ингредиентов

  • печериці200 г
  • цибуля1 шт
  • зелень15 г
  • бульйон500 мл
  • сметана2 ст. ложки
  • соняшникова олія2 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Печериці миємо, чистимо й нарізаємо на шматки.

Цибулю чистимо й подрібнюємо.

Обсмажумо цибулю з грибами 2 хвилини на соняшниковій олії. Всипаємо борошно й перемішуємо.

Додаємо сіль, перець, зелень та бульйон. Все перемішуємо, готуємо декілька хвилин, до загустіння. Потім, додаємо сметану й змішуємо.

Чекаємо поки соус закипить й вимикаємо вогонь.

Підлива з печериць до картоплі готова. Смачного!