Яблучний пиріг з пісочного тіста

Є такий пиріг, який подобається всім – то це напевно яблучний. Приготувати його можна з різних видів тіста. Сьогодні, ми пропонуємо приготувати яблучний пиріг з пісочного тіста – це дуже смачно, а приготування пісочного тіста набагато швидше для пирога, чим із дріжджів.

Список ингредиентов

  • яблука500 г
  • вершкове масло200 г
  • цукрова пудра100 г
  • ванілін10 г
  • борошно пшеничне3 стакани

Способ приготовления

Борошно просіюємо. Додаємо ванілін та цукрову пудру й перемішуємо.

Далі вмішуємо до маси м'яке вершкове масло й замішуємо тісто. Перекладаємо тісто в пакет й кладемо до холодильника на 20 хвилин.

Яблука миємо, чистимо від шкірки та насіння й нарізаємо на пластинки.

В форму для запікання викладаємо половину тіста, роблячи бортики. Викладаємо яблука, поверх посипаємо цукровою пудрою. Іншу частину тіста розкачуємо й кладемо поверх, зліплюючи краї.

Ставимо пиріг в розігріту духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

Яблучний пиріг з пісочного тіста готовий. Смачного!