Великоднє гніздо

Цей пиріг чудово прикрасить ваш великодній стіл. Він виходить дуже смачним, ніжним й запашним. Готувати його не складно.

  • Основной ингредиент: яйца
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • курячі яйця5 шт
  • цукор150 г
  • крохмаль2 ст. ложки
  • мелені горіхи150 г
  • корицяза смаком
  • вершкове масло10 г
  • молочний шоколад100 г
  • цедра лимону30 г
  • цукрова пудра100 г
  • ром2 ст. ложки
  • сік лимону10 мл
  • сільза смаком

Способ приготовления

Відокркмлюєио білки від жовтків. Жовткі збиваємо з цукром, корицею та лимонною цедрою.

Білки збиваємо з сіллю в стійку пінку й обережно вводимо до жовтків.

Молочний шоколад подрібнюємо. Додаємо горіхи й крохмаль, все перемішуємо. Додаємо до яєчної маси та змішуємо.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто й ставимо в розігріту духовку 40-45 хвилин при температурі 160 градусів.

Холодні білки збиваємо з сіллю в густу пінку. Просіюємо цукрову пудру та знову збиваємо. В кінці додаємо лимонний сік та ром, все перемішуємо й наносимо на готове гніздо.

Великоднє гніздо готове. Смачного!