Пиріжки на кефірі з картоплею

Ці піріжки – справжня класика. Вони виходять дуже смачними, соковитими та запашними. Їх ідеально брати з собою для перекусу.

Список ингредиентов

  • кефір1 стакан
  • картопля6 шт
  • борошно пшеничне3 стакани
  • курячі яйця1 шт
  • сода1 чайна ложка
  • соняшникова олія25 мл
  • сільза смаком

Способ приготовления

До кефіру всипаємо сіль та соду, перемішуємо й залишаємо на декілька хвилин.

Вбиваємо яйце до маси й збиваємо до пишності. Вливаємо соняшникову олію й змішуємо. Далі, просіюємо борошно й замішуємо тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.

Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо на шматки. Відварарюємо до готовності й перетворюємо в пюре. Солимо за смаком.

Розділяємо тісто на шари. Кожен шар розкачуємо, кладемо начинку й ліпимо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки з обох боків до золотистої скоринки.

Пиріжки на кефірі з картоплею готові. Смачного!