Великодній вінок

Сам рецепт великоднього вінка простий, але потребує особливого відношення. Вважається, що вся випічка на Великдень – особлива, тому під час приготування думайте про щось хороше.

  • Основной ингредиент: изюм
  • Обобщенное название: рулет

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне3 стакани
  • молоко150 мл
  • цукор140 г
  • курячі яйця3 шт
  • вершкове масло60 г
  • сухі дріжджі10 г
  • родзинки100 г
  • вода2 ст. ложки
  • цукрова пудра5 ст.ложок

Способ приготовления

До теплого молока всипаємо дріжджі й перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

Яйця збиваємо з цукром до пишності. Додаємо молочну масу й перемішуємо.

Просіюємо борошно й замішуємо тісто. Далі, в готове тісто вмішуємо розмякшене вершкове масло з родзинками. Залишаємо тісто на 50-60 хвилин в теплому місці.

Далі, розприділяємо тісто на три частини. Кожну частину розкачуємо як ковбасу й ліпимо вінок.

Перекладаємо вінок на деко для запікання й ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Цукрову пудрі змішуємо з теплою водою.

Дістаємо вінок з духовки й змащуємо глізурью.

Великодній вінок готовий. Смачного!