Великодній вінок
Сам рецепт великоднього вінка простий, але потребує особливого відношення. Вважається, що вся випічка на Великдень – особлива, тому під час приготування думайте про щось хороше.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 3 стакани
- молоко — 150 мл
- цукор — 140 г
- курячі яйця — 3 шт
- вершкове масло — 60 г
- сухі дріжджі — 10 г
- родзинки — 100 г
- вода — 2 ст. ложки
- цукрова пудра — 5 ст.ложок
Способ приготовления
До теплого молока всипаємо дріжджі й перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
Яйця збиваємо з цукром до пишності. Додаємо молочну масу й перемішуємо.
Просіюємо борошно й замішуємо тісто. Далі, в готове тісто вмішуємо розмякшене вершкове масло з родзинками. Залишаємо тісто на 50-60 хвилин в теплому місці.
Далі, розприділяємо тісто на три частини. Кожну частину розкачуємо як ковбасу й ліпимо вінок.
Перекладаємо вінок на деко для запікання й ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Цукрову пудрі змішуємо з теплою водою.
Дістаємо вінок з духовки й змащуємо глізурью.
Великодній вінок готовий. Смачного!
- Дата публикации: 26.01.17 - 10:08
- Добавлен в кулинарную книгу: 0