Фарширована качка з яблуками

Фарширована качка з яблуками виходить дуже смачною та апетитною з засмаженою, хрусткою скоринкою. Таке блюдо обов'язково прикрасить ваш святковий стіл.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • яблука5 шт
  • качка1 шт
  • гірчиця1 ст. ложка
  • чорнослив200 г
  • мед2 ст. ложки
  • майонез50 г
  • карріза смаком
  • молота корицяза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Яблука та чорнослив миємо. Яблука чистимо та нарізаємо крупними шматочками.

Часник чистимо та розрізаємо зубочки на половинки.

Качку ретельно миємо та обсушуємо. Мед змішати з майонезом,гірчицею, сіллю та спеціями. Натерти цим соусом качку ззовні та зсередини і залишаємо на кілька годин.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Качку фаршируємо яблуками та чорносливом i часником. Закріплюємо краї животика нитками або зубочистками. На поверхні качки зробити надрізи та вставляємо в них часточки часнику.

Викладаємо на решітку та ставимо в духовку. Знизу поставити деко з водою. Запікаємо фаршировану качку до готовності. За цей час її потрібно поливати соком, який буде виділятися. Якщо качка занадто зарум'яниться, то її можна накрити фольгою.

Фарширована качка з яблуками. Смачного!