Пляцок з вишнями та сиром

Напевно, сьогодні не зустрінеш таку людину, яка не любить домашній і запашний пляцок. Сьогодні, ми пропонуємо приготувати пляцок з вишнями та сиром. Він виходить дуже соковитим і пухким.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • вишні350 г
  • сир600 г
  • молоко500 мл
  • манна крупа100 г
  • курячі яйця5 шт
  • вершкове масло120 г
  • цукор150 г
  • борошно пшеничне250 г
  • цукрова пудра200 г
  • лимон1 шт
  • розпушувач7 г
  • сільдрібка

Способ приготовления

До просіяного борошна з розпушувачем вмішуємо м'яке вершкове масло. Додаємо лимонну цедру, цукор, яйця та дрібку солі. Замішуємо тісто й кладемо його до холодильника на 20 хвилин.

Молоко доводимо до кипіння, всипаємо манку й перемішуємо.

Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо тільки з сіллю до пишності.

До молочної маси додаємо жовткі, сир та цукрову пудру й перемішуємо. Далі, обережно вводимо білки.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто в фору роблячи при цьому бортики. Поверх розприділяємо сирну начинку й вишні.

Ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 190 градусів.

Пляцок з вишнями і сиром готовий. Смачного!