Запечена качка з яблуками

Ми будемо готувати смачну та запашну фаршировану качку з яблуками. Щоб скоринка була хрусткою та непригоріла, її періодично потрібно поливати щолоком, який вона буде виділяти при запіканні.

Список ингредиентов

  • яблука5 шт
  • качка3 кг
  • чорнослив200 г
  • мед 2 ст. ложки
  • майонез50 г
  • чорнослив200 г
  • гірчиця1 ст. ложка
  • молота корицяза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком
  • часник5 зубків

Способ приготовления

Качку ретельно миємо водою і просушуємо паперовим рушником.

Чорнослив замочуємо у воді на 10 хвилин і просушуємо.

Яблука миємо, чистимо та нарізаємо крупними шматочками.

Часник чистимо та розрізаємо зубочки на половинки.

Мед змішуємо з майонезом і натираємо цим соусом качку ззовні та зсередини. Натираємо також гірчицею, сіллю та спеціями і залишаємо на кілька годин для маринування.

Тушку качки начиняємо яблуками, чорносливом, часником і зашиваємо ниткою. На качці робимо надрізи і вставляємо зубочки часнику. Перекладаємо качку на решітку і ставимо під решітку деко з водою. Випікаємо в розігрітій духовці 2 години при температурі 180 градусів до готовності. Час від часу поливайте качку соком, який буде виділятися.

Запечена качка з яблуками готова. До столу подавати краще теплою із картоплею. Смачного!