Запечена качка з яблуками
Ми будемо готувати смачну та запашну фаршировану качку з яблуками. Щоб скоринка була хрусткою та непригоріла, її періодично потрібно поливати щолоком, який вона буде виділяти при запіканні.
Список ингредиентов
- яблука — 5 шт
- качка — 3 кг
- чорнослив — 200 г
- мед — 2 ст. ложки
- майонез — 50 г
- чорнослив — 200 г
- гірчиця — 1 ст. ложка
- молота кориця — за смаком
- чорний мелений перець — за смаком
- сіль — за смаком
- часник — 5 зубків
Способ приготовления
Качку ретельно миємо водою і просушуємо паперовим рушником.
Чорнослив замочуємо у воді на 10 хвилин і просушуємо.
Яблука миємо, чистимо та нарізаємо крупними шматочками.
Часник чистимо та розрізаємо зубочки на половинки.
Мед змішуємо з майонезом і натираємо цим соусом качку ззовні та зсередини. Натираємо також гірчицею, сіллю та спеціями і залишаємо на кілька годин для маринування.
Тушку качки начиняємо яблуками, чорносливом, часником і зашиваємо ниткою. На качці робимо надрізи і вставляємо зубочки часнику. Перекладаємо качку на решітку і ставимо під решітку деко з водою. Випікаємо в розігрітій духовці 2 години при температурі 180 градусів до готовності. Час від часу поливайте качку соком, який буде виділятися.
Запечена качка з яблуками готова. До столу подавати краще теплою із картоплею. Смачного!
- Дата публикации: 27.01.17 - 07:22
- Добавлен в кулинарную книгу: 0