Львівській пляцок

Складно уявити львівську кондитерську чи кав'ярню без пляцика. Ідеальне поєднання для нього буде тількищо зварена ранкова кава. Він виходить дуже смачним та ніжним.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сир400 г
  • курячі яйця3 шт
  • цукор150 г
  • цукрова пудра2 ст. ложки
  • цедра лимона30 г
  • вершкове масло130 г
  • родзинки30 г
  • манна крупа1 ст. ложка
  • сметана3 ст. ложки
  • какао2 ст. ложки

Способ приготовления

Видокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром до однорідності.

Додаємо манну крупу, розтоплене вершкове масло та сметану, все перемішуємо.

Білки збиваємо з сіллю до пишності й обережно вводимо до маси.

Перебираємо сир через сито до маси, додаємо родзинки й замішуємо тісто.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто й розрівнюємо його. Ставимо в розігріту духовку на 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Готуємо крем , беремо 1 ст.ложку масла, 2 ст. ложки цукру та какао, перемішуємо й варимо на маленькому вогні 7 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо 2 ст.л сметани й перемішуємо.

Наносимо глазурь на пляцок.

Львівський пляцок готовий. Смачного!