Качка фарширована гречкою

Качка фарширована гречкою- це коронна страва на будь-яке свято. Коли ми ще до гречки добавимо яблука, то вона буде набагато смачнішою та ароматною.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • гречані крупи1 стакан
  • качка4 кг
  • яблука5 шт
  • соняшникова олія20 г
  • лавровий лист2 шт
  • приправи до качкиза маком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком
  • цибуля1 шт
  • морква1 шт

Способ приготовления

Готову тушку качки миємо, просушуємо і натираємо сіллю, спеціями, перцем і залишаємо на 3 години для маринування.

Гречану крупу миємо та відварюємо в підсоленій воді. Залишаємо охолонути.

Цибулю, моркву чистимо, миємо і кришимо кубиками.

Овочі обсмажуємо на олії, добавляємо до каши і перемішуємо.

Яблука миємо, чистимо від насіння й нарізаємо на пластинки.

Далі, начиняємо качку кашею з яблуками. Зашиваємо її нитками і кладемо у змазану олією форму для запікання.

Ставимо деко в розігріту духовку на 90 хвилин при температурі 190 градусів. Час від часу качку перевертайте і поливайте соком, який буде виділятися при запіканні.

Качка фарширована гречкою готова. Смачного!