Дріжджовий пиріг з варенням

Дуже м'який, запашний з легкою солодкою начинкою пиріг, приємно здивує ваших близьких. Подавати пиріг потрібно відразу до молока або чаю.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне450 г
  • варення200 г
  • сухі дріжджі10 г
  • курячі яйця1 шт
  • цукор150 г
  • молоко250 мл
  • ванілін10 г

Способ приготовления

До теплого молока всипаємо дріжджі й перемішуємо. Залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до пишності. Вливаємо молочну суміш і розтоплене вершкове масло й все змішуємо.

Просіюємо борошно до маси й замішуємо тісто. Далі, накриваємо рушником й ставимо в тепле місце на 60-70 хвилин.

Потім, розділяємо тісто на більшу та меншу частину. Більшу частину розприділяємо по формі для випічки, роблячи при цьому бортики.

Поверх виливаємо варення по всьому тісту рівномірно. З іншої частини тіста ліпимо смужки й робимо решітку поверх варення.

Ставимо пиріг у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів.

Дріжджовий пиріг з варенням готовий. Смачного!