Пиріг на кислому молоці з яблуками

Кисле молоко – це не причина для турбування. На його основі можна спекти цей чудовий пиріг. Для начинки можна використовувати не тільки яблука.

Список ингредиентов

  • кисле молоко1 стакан
  • яблука5 шт
  • цукор160 г
  • курячі яйця2 шт
  • борошно пшеничне2 стакани
  • ванілін10 г
  • вершкове масло20 г
  • сода1 чайна ложка
  • грецькі горіхи20 г

Способ приготовления

Додаємо в молоко соду й перемішуємо, залишаємо на декілька хвилин.

Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до пишності. Вливаємо молочну масу й перемішуємо.

Просіюємо борошно до маси й замішуємо тісто.

Яблука миємо, чистимо від шкірки та насіння й нарізаємо на кубики. Горіхи подрібнюємо. Додаємо яблука та горіхи до тіста й перемішуємо до однорідності.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто в форму й розрівнюємо його. Ставимо в розігріту духовку на 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріг на кислому молоці з яблуками готовий. Смачного!