Тушена качка

Домашня качка – це страва, яка уже не один десяток років є традиційною для будь-якого святкового столу. Тушена качка завжди виходить соковитою та запашною.

  • Основной ингредиент: утка
  • Обобщенное название: гарнир

Список ингредиентов

  • качка1 кг
  • цибуля1 шт
  • часник6 зубчиків
  • соняшникова олія25 мл
  • вода100 мл
  • соєвий соус50 мл
  • кунжут3 чайні ложки
  • мелений імбірза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Качку миємо й нарізаємо на шматки, обрізаємо зайвий жир.

Цибулю та часник чистимо й подрібнюємо.

До соєвого соусу додаємо кунжут, імбирь,сіль та перець за смаком, все перемішуємо.

На розігріту сковороду з оліюєю викладаємоє качку. Смажимо 7 хвилин на середньому вогні. Потім перевертаємо, додаємо соєву суміш й воду. Накриваємо кришкою й тушимо 20-30 хвилин.

Тушена качка готова. До столу можна подати разом з картопляним пюре. Смачного!