Сирний пиріг з вишнями

Сирний пиріг з вишнями виходить завжди ніжним та м'яким. Такий пиріг приємно смакувати з чашкою теплого чаю та какао.

Список ингредиентов

  • сир400 г
  • вишня200 г
  • вершкове масло150 г
  • борошно пшеничне300 г
  • курячі яйця5 шт
  • цукор300 г
  • молоко100 г
  • манка100 г
  • розпушувач1 чайна ложка
  • грецькі горіхи50 г
  • лимон1 шт
  • сільдрібка

Способ приготовления

Вершкове масло кімнатної температури нарізаємо на кубики.

В окрему миску просіюємо борошно. Додаємо до борошна розпушувач, одне яйце, 100 гр цукру, цедру лимона й дрібку солі. Все перемішуємо й замішуємо тісто. Готове тісто залишаємо на 30-40 хвилин в холодильнику.

Молоко доводимо до кипіння й всипаємо манну крупу. Виключаємо вогонь й перемішуємо.

Відокремлюємо жовтки від білків. До білків додаємо три каплі лимонного соку й збиваємо в пінку.

До манки всипаємо цукор й перемішуємо. Потім, додаємо сир, жовтки, розпушувач й змішуємо. Далі, обережно вводимо білки.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто й робимо бортики. Випікаємо корж у духовці, поки він не матиме красивий колір.

Викладаємо вишню на корж й заливаємо сирковою масою, зверху посипаємо подрібненими горіхами. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів до готовності.

Сирний пиріг з вишнями готовий. Смачного!