Сирний пиріг з вишнями
Сирний пиріг з вишнями виходить завжди ніжним та м'яким. Такий пиріг приємно смакувати з чашкою теплого чаю та какао.
Список ингредиентов
- сир — 400 г
- вишня — 200 г
- вершкове масло — 150 г
- борошно пшеничне — 300 г
- курячі яйця — 5 шт
- цукор — 300 г
- молоко — 100 г
- манка — 100 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- грецькі горіхи — 50 г
- лимон — 1 шт
- сіль — дрібка
Способ приготовления
Вершкове масло кімнатної температури нарізаємо на кубики.
В окрему миску просіюємо борошно. Додаємо до борошна розпушувач, одне яйце, 100 гр цукру, цедру лимона й дрібку солі. Все перемішуємо й замішуємо тісто. Готове тісто залишаємо на 30-40 хвилин в холодильнику.
Молоко доводимо до кипіння й всипаємо манну крупу. Виключаємо вогонь й перемішуємо.
Відокремлюємо жовтки від білків. До білків додаємо три каплі лимонного соку й збиваємо в пінку.
До манки всипаємо цукор й перемішуємо. Потім, додаємо сир, жовтки, розпушувач й змішуємо. Далі, обережно вводимо білки.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто й робимо бортики. Випікаємо корж у духовці, поки він не матиме красивий колір.
Викладаємо вишню на корж й заливаємо сирковою масою, зверху посипаємо подрібненими горіхами. Ставимо випікатися в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів до готовності.
Сирний пиріг з вишнями готовий. Смачного!
- Дата публикации: 29.01.17 - 21:03
- Добавлен в кулинарную книгу: 0