Шампіньйони, фаршировані мясом

Шампиньйони фаршировані- це ідеальна закуска для святкового столу. Таку закуску готувати нескладно та швидко а насмак вона непервершена.

Список ингредиентов

  • шампіньйони10 шт
  • шинка100 г
  • твердий сир160 г
  • сметана2 ст. ложки
  • цибуля1 шт
  • вершкове масло30 г
  • біле сухе віно100 мл
  • кріпза смаком
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Шампиньйони миємо, зрізаємо ніжки і акуратно виймаємо м'якіть із шапочок. Дрібно нарізаємо ніжки а м'якіть розминаємо виделкою.

Цибулю чистимо, миємо , дрібно кришимо.

Цибулю кладемо на сковороду. добавляємо гриби, дрібно нарізану шинку і обсмажуємо на олії до м'ягкості.

До суміші добавляємо сметану, тушимо 1 хвилину.

Потім добавляємо тертий сир, рублений кріп, сіль, перець, все ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню. охолоджуємо.

Шляпки наповнюємо начинкою, вкладаємо у змащену форму для запікання. вливаємо вино. Кожну шапочку посипаємо сиром і ставимо випікатися в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів до зарум'янення сиру.

Шампіньйони, фаршировані мясом готові. Смачного!