Пляцок з вишнями і кисілем

Пляцок з вишнями і кисілем це чудовий торт на десерт. Такий пляцок готують на великі свята. На смак він соковитий на ніжний з ароматом вишні.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • вишні500 г
  • борошно пшеничне500 г
  • курячі яйця3 шт
  • цукор100 г
  • вершкове масло200 г
  • маргарин250 г
  • розпушувач1 ст. ложка
  • крохмаль2 ст. ложки
  • сметана3 ст. ложки

Способ приготовления

Вишню миємо та видаляємо кісточки.

Яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки з 2 столовими ложками цукрузбиваємо до білої пінки та додаємо до ягід.

До жовтків додаємо розм'якшений маргарин, розпушувач, сметану і все ретельно перемішуємо.

Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, щоб неприлипало до рук.

Тісто розділяємо на дві частини. Одну частину розкатуємо викладаємо начинку з ягід зверху притрушуємо крохмалем. Розкатуємо другу частину накриваємо вишні і защіплюємо краї. Тісто з верху проколюємо виделкою в декількох місцях.

Кладемо у форму для випікання змащену маслом. Ставимо випікатися у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів до готовності.

Готуємо крем. В каструлю додаємо сметану, цукор і ставимо на вогонь варимо 15 хвилин помішуючи, охолоджуємо.

Після охолодження додаємо масло і збиваємо міксером.

Готовий пляцок змащуємо кремом зверху і побокам. Ставимо до холодильника для пропитки.

Пляцок з вишнями і кисілем готовий. Смачного!