Пляцок з вишнями і кисілем
Пляцок з вишнями і кисілем це чудовий торт на десерт. Такий пляцок готують на великі свята. На смак він соковитий на ніжний з ароматом вишні.
Список ингредиентов
- вишні — 500 г
- борошно пшеничне — 500 г
- курячі яйця — 3 шт
- цукор — 100 г
- вершкове масло — 200 г
- маргарин — 250 г
- розпушувач — 1 ст. ложка
- крохмаль — 2 ст. ложки
- сметана — 3 ст. ложки
Способ приготовления
Вишню миємо та видаляємо кісточки.
Яйця розділяємо на білки та жовтки. Білки з 2 столовими ложками цукрузбиваємо до білої пінки та додаємо до ягід.
До жовтків додаємо розм'якшений маргарин, розпушувач, сметану і все ретельно перемішуємо.
Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, щоб неприлипало до рук.
Тісто розділяємо на дві частини. Одну частину розкатуємо викладаємо начинку з ягід зверху притрушуємо крохмалем. Розкатуємо другу частину накриваємо вишні і защіплюємо краї. Тісто з верху проколюємо виделкою в декількох місцях.
Кладемо у форму для випікання змащену маслом. Ставимо випікатися у розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 190 градусів до готовності.
Готуємо крем. В каструлю додаємо сметану, цукор і ставимо на вогонь варимо 15 хвилин помішуючи, охолоджуємо.
Після охолодження додаємо масло і збиваємо міксером.
Готовий пляцок змащуємо кремом зверху і побокам. Ставимо до холодильника для пропитки.
Пляцок з вишнями і кисілем готовий. Смачного!
- Дата публикации: 31.01.17 - 14:48
- Добавлен в кулинарную книгу: 0