Варення з яблук

Варення з яблук смачне та корисне, воно насичене вітамінами та залізом. Готувати таке варення нескладно. Використовувати можна, як начинку для пирогів та пиріжків.

Список ингредиентов

  • яблука5 кг
  • цукор4 кг
  • лимон1 шт

Способ приготовления

Яблука ретельно миємо та чистимо.

Нарізаємо на крупні шматочки. Викладаємо їх у каструлю та засипаємо цукром і залишаємо на 2 години.

Ставимо каструлю з яблуками на середній вогонь та доводимо масу до кипіння, періодично розмішуючи.

Лимон миємо та розрізаємо зі шкіркою на невеличкі шматочки. Кісточки при цьому видаляємо.

Додаєм лимон до яблук та варимо на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Знімаємо з вогню та охолоджуємо при кімнатній температурі. Повторити процес варки ще 2 рази.

За останнім разом готове варення розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.

Варення з яблук готове. Смачного!