Запечена курка з картоплею в рукаві

Запечена курка з картоплею в рукаві виходить смачною та м'якою. Куриця запікається в своєму щолоці, який вона виділяє в процесі запікання.

Список ингредиентов

  • курка2 кг
  • картопля10 шт
  • сметана100 мл
  • часник2 зубчика
  • кріппучок
  • соняшникова олія30 г
  • чорний мелений перецьза смаком
  • червоний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Курку миємо холодною водою.

Кріп та часник подрібнюємо ножем.

В тарілці змішуємо кріп, часник, олію, сіль, чорний та червоний перець. Цією сумішею змащуємо курку. Залишаємо курку для маринування на 30 хвилин.

Картоплю миємо, чистимо від шкірки й нарізаємо на шматки. Перекладаємо картоплю в тарілку. Додаємо сметану, сіль та перець за смаком, все перемішуємо.

Курку та картоплю перекладаємо в рукав для запікання. Зав'язуємо рукав і кладемо його в форму. Проколюємо рукав в декількох містах. Ставимо курку в духовку на 2 години при температурі 180 градусів.

Запечена курка з картоплею в рукаві готова. Смачного!