Торт з апельсинами

Торт- це чудовий десерт на свято або на званний обід. Гості і рідні будуть задоволені таким смачним та ароматним тортом зі смаком апельсина.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне2 стакани
  • сметана 600 мл
  • курячі яйця3 шт
  • цукор300 г
  • вершкове масло200 г
  • розпушувач1 ст. ложка
  • желатин20 г
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Яєчні білки з цукром збиваємо міксером доки не утвориться стійка піна. Потім додаємо яєчні жовтки та добре перемішуємо міксером.

Вершкового масла розтопити та трохи охолодити. Вливаємо до яєчної піни та злегка збити міксером.

Борошно просіюємо з розпушувачем. Поступово всипаємо його до яєчної маси, перемішуючи міксером на маленькій швидкості.

Додаємо ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо.

Змащуємо форму вершковим маслом. Виливаємо тісто та розрівнюємо поверхню. Ставимо в духовку при температурі 180 градусів, та випікаємо до готовності приблизно 25-30 хвилин.

Охолоджуємо його та розрізаємо на два коржі.

Сметану добре збиваємо з цукром. Желатин розчинити у 100 мл гарячої води. Тонкою цівкою вливаємо до сметани, постійно розмішуючи міксером.

Нижній корж викладаємо у роз'ємну форму . Виливаємо зверху половину крему та викладаємо на нього невеличкі кусочки апельсина. Трохи апельсина залишити для прикрашання торту.

Ставимо на 20 хвилин у холодильник, щоб крем злегка застиг. Потім накриваємо другим коржем та заливаємо рештою крему. Прикрашаємо і знову у холодильник на декілька годин до повного застигання крему.

Торт з апельсинами готовий. Смачного!