Картопля по-французьки

Картопля по-французьки дуже просте блюдо. Картопля запікається в духовці з м'ясом та цибулею.

Список ингредиентов

  • картопля7 шт
  • свинина300 г
  • цибуля 2 шт
  • майонез150 г
  • твердий сир150 г
  • вершкове масло50 г
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

М'ясо миємо, просушуємо, тонко нарізаємо і відбиваємо кухонним молотком.

Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо пластинами.

Цибулю чистимо і нарізаємо кольцями.

Форму змазуємо маслом. На дно шарами кладемо картоплю, м'ясо перчимо, солимо, цибулю.

Знову все повторюємо, солимо і зверху нежаліючи намазуємо майонезом.

Ставимо в розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Сир натираємо на крупній тертушці.

За 10 хвилин до готовності дістаємо сковороду посипаємо сиром і знову ставимо в духовку.

Картопля по-французьки готова. До столу подавати гарячою. Смачного!