Слойоний торт з яблуками
Слойоний торт з яблуками в основному випікають прямокутної форми а потім розрізають на ромбики. Так вони нагадують тістечка - це кращий та ситний сніданок для дітей.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 1,5 стакана
- курячі яйця — 1 шт
- цукор — 1 стакан
- вершкове масло — 250 г
- молоко — 1,5 стакана
- сметана — 0,5 стакана
- лимон — 1 шт
- яєчний жовток — 2 шт
- крохмаль — 1,5 ст.ложки
- вода — 0,5 стакана
- яблука — 5 шт
- лікер — 2 ст. ложки
- ванільна есенція — 0,5 чайної ложки
- цукрова пудра — 2 ст. ложки
- розпушувач — 0,5 чайної ложки
- сіль
Способ приготовления
До м'якого масла 180 г додаємо сметану, цукор, цедру лимона, яйце, сіль і ретельно перемішуємо.
До суміші додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо та залишаємо на декілька годин.
Розділяємо тісто на 6 частинок. Кожну частинку розкатуємо, проколюємо виделкою і випікаємо в розігрітій духовці на 200 градусів по 5 хвилин.
Після випікання коржі обріжте, щоб були рівними.
Беремо половину молока, додаємо ванільну есенцію, жовтки, крохмаль та перемішуємо.
До іншої частини молока додаємо цукор і заварюємо. Потім суміші поєднуємо помішуючи. Заварюємо крем та охолоджуємо.
До крему додаємо масло і збиваємо міксером до однорідності.
Яблука чистимо від шкірки та серцевини і нарізаємо на кубики.
До води додаємо цукор, лимонний сік заварюємо сироп вкидаємо яблука, перемішуємо, виключаємо та охолоджуємо.
Знову закип'ятіть відкиньте на друшлаг і охолодіть.
Кожен корж змастіть ванільним кремом і яблучною начинкою. Зверху змастіть кремом і посипте крихтами з коржів. Поставте до холодильника на 2 години для пропитки.
Слойоний торт з яблуками готовий. Смачного!
- Дата публикации: 02.02.17 - 12:00
- Добавлен в кулинарную книгу: 0