Слойоний торт з яблуками

Слойоний торт з яблуками в основному випікають прямокутної форми а потім розрізають на ромбики. Так вони нагадують тістечка - це кращий та ситний сніданок для дітей.

  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне1,5 стакана
  • курячі яйця1 шт
  • цукор1 стакан
  • вершкове масло250 г
  • молоко1,5 стакана
  • сметана0,5 стакана
  • лимон1 шт
  • яєчний жовток2 шт
  • крохмаль1,5 ст.ложки
  • вода0,5 стакана
  • яблука5 шт
  • лікер2 ст. ложки
  • ванільна есенція0,5 чайної ложки
  • цукрова пудра2 ст. ложки
  • розпушувач0,5 чайної ложки
  • сіль

Способ приготовления

До м'якого масла 180 г додаємо сметану, цукор, цедру лимона, яйце, сіль і ретельно перемішуємо.

До суміші додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо та залишаємо на декілька годин.

Розділяємо тісто на 6 частинок. Кожну частинку розкатуємо, проколюємо виделкою і випікаємо в розігрітій духовці на 200 градусів по 5 хвилин.

Після випікання коржі обріжте, щоб були рівними.

Беремо половину молока, додаємо ванільну есенцію, жовтки, крохмаль та перемішуємо.

До іншої частини молока додаємо цукор і заварюємо. Потім суміші поєднуємо помішуючи. Заварюємо крем та охолоджуємо.

До крему додаємо масло і збиваємо міксером до однорідності.

Яблука чистимо від шкірки та серцевини і нарізаємо на кубики.

До води додаємо цукор, лимонний сік заварюємо сироп вкидаємо яблука, перемішуємо, виключаємо та охолоджуємо.

Знову закип'ятіть відкиньте на друшлаг і охолодіть.

Кожен корж змастіть ванільним кремом і яблучною начинкою. Зверху змастіть кремом і посипте крихтами з коржів. Поставте до холодильника на 2 години для пропитки.

Слойоний торт з яблуками готовий. Смачного!