Капуста із пшоном

Капуста із пшоном - це дуже давня страва, яка набула популярності на Західній Україні. В народі цю страву називають затерта капуста або капусняк. ЇЇ подавали на весіллях або великих святах.

Список ингредиентов

  • капуста3 кг
  • пшоно300 г
  • цибуля 1 шт
  • соняшникова олія100 мл
  • курячі яйця3 шт
  • сметана300 г
  • сало100 г
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • зеленьза смаком

Способ приготовления

Капусту шаткуємо, заливаємо водою, варити до м’якості.

Пшоно промиваємо, заливаємо окропом, запарюємо.

Цибулю дрібно нарізаємо, протушуємо на маслі. Подрібнюємо у блендері разом з пшоном.

Додати цю суміш до капусти але неперемішувати. Продовжуємо готувати.

Яйця збиваємо зі сметаною, солимо та заливаємо в капусту. Все ретельно перемішуємо та залишаємо готувати ще 5-10 хв., помішуючи, щоб не пригоріла.

Капуста практично готова, додайте рублену зелень та шкварки. Подавайте гарячою. Смачного !