Пиріг з буряком та сиром фета

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Пиріг з буряком та сиром фета

Список ингредиентов

  • для тіста:
  • пшеничного борошна160 г.
  • дрібка солі
  • розпушувач тіста0,5 ч.ложки
  • вершкове масло40 г.
  • сметана1 ст.ложка
  • яйця курячі1 шт.
  • для начинки:
  • 3-4 варені буряки (натерти на крупній)
  • фета100 г.
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • бальзамічний оцет1-2 ст.ложки
  • яйця 2 шт.
  • сметана (жирна, домашня)100 мл.
  • оливкова олія1 ст.ложка
  • цукор1 ч.ложка
  • сіль, перець за смаком
  • крім того:
  • зелена цибуля

Способ приготовления

Для початку потрібно замісити пісочне тісто: просійте борошно у миску, додайте розпушувач та сіль. Вершкове масло, дрібно нарізати і змішати з борошном в мисці, перетерти руками в крихту. Додайте яйце і сметану та замісіть швидко, додаючи еластичне тісто. Сформуйте кулю і відправте тісто в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом, цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. Розігріти олію та підсмажити на середньому вогні часник і цибулю (близько 3 хвилин). Додати тертий буряк і смажити ще протягом 3 хвилин. Далі додати бальзамічний оцет, цукор, сіль і свіжо змелений перець. Потушити буряк на середньому вогні ще близько 10 хвилин. Час від часу помішуючи.

З тіста розкачати тонкий корж на дошці . Намотуючи його на качалку перемістити корж у форму для випічки діаметром 26 см. , сформувати бортики. Всю поверхню тіста поколоти виделкою, далі потрібно поставити тягар аби тісто при випіканні не піднялось, для цього застелити тісто пергаментом, на який насипати горох або рис.
Духовку розігріти до 180 гр. випікати основу пирога з тягарем 12-15 хв.

Тим часом, збити яйця зі сметаною, посолити та поперчити за смаком (за бажанням можна додати улюблені спеції).
Тісто дістати з духовки, тягар з папером дістати в сторону. На тісто викласти бурячки, які зверху рівномірно залити яєчно-сметанковою масою. Насамкінець викласти шматочки сиру фета. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці ще приблизно 10-15 хвилин.

Готовий пиріг потрібно повністю охолодити. Перед подачею на стіл, пиріг посипати подрібненою зеленою цибулею.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Очень аппетитный пирог!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

чудовий пиріг

Аватар пользователя llida
2 уровень

Дякую Ліда)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень