Повітряні тістечка безе-“гнізда” з лимонним курдом

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Повітряні тістечка безе-“гнізда” з лимонним курдом

Я обожнюю безе, ніжні, хрусткі міні тістечка “ а-ля павлова ” заповнені лимонним курдом і подрібненими підсмаженими горішками. (інгредієнти на 6-8 штук)

  • Количество порций: 6

Список ингредиентов

  • для безе:
  • білки (кімнатної температури)4 шт.
  • сік лимона 1 ч.ложка
  • цукрова пудра 200-220 г.
  • кукурудзяний крохмаль 1,5 ст.ложки
  • для лимонного курду:
  • жовтки4 шт.
  • цедра з лимона
  • сік лимона 70 г.
  • цукор 100 г.
  • масло вершкове 70 г.
  • крім того:

Способ приготовления

Для приготування безе, посуд та вінчики для збивання, мають бути чистими і сухими. У миску відділити акуратно білки від жовтків додати ложечку соку лимона і збивати за допомогою міксера на високій швидкості, до утворення стійкої піни. Далі поступово додати цукрову пудру, збиваючи весь час. Насамкінець додати кукурудзяний крохмаль і збити білки в блискучу масу. За допомогою кондитерської насадки і мішка сформувати з білків гніздечка (в залежності від величини 6-8 штук, спочатку сформувати дно а потім стінки) на формі, яку попередньо вистелити папером для випічки. Сушити безе у духовці близько 1 години при температурі 110 градусів. Далі температуру зменшити до 80-90 град. сушити ще протягом 40 хвилин.
Далі вимкніть духовку і залиште безе охолонути з відкритими дверима.

Для приготування лимонного курду:
Лимон добре вимити і стерти цедру на дрібну тертку, лише тонкий жовтий шар! Змішати цедру з цукром і залишити на півгодини. Далі змішати жовтки, цедру з цукром і сік лимона, гарно перемішати і варити до запустіння на водяній бані (набратись терпіння приблизно хвилин 10 постійно помішуючи). Після чого масу протерти через сито і порціями, постійно вимішуючи додати вершкове масло. Все Готово! Крем перекласти в скляні баночки і відправити на холод.

Улюблені горіхи, подрібнити і підсмажити на сухій сковороді, перемішуючи.
Перед подачею заповнити кожне тістечко-гніздо лимонним курдом. Зверху посипати горіхами.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Катюша, какие восхитительные пирожные! Фото, полный восторг!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо большое, было очень вкусно)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Обожаю безешки, но моя духовка не позволяет их сделать как нужно( Очень красиво и вкусно! Последнее фото - вообще супер!

Аватар пользователя Елена Калинина
7 уровень

Дякую)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Великолепный десерт! Вообще супер!

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Спасибо большое)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Рецепт супер! давно такой искала, у меня вопрос, в духовке конвекцию включать?

Аватар пользователя КИСА76
1 уровень

Я випікаю без конвееції.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

"конвекції"

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Бездоганні!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катя,фото як завжди просто неймовірні. Тобі вже пора свої кулінарні книги випускати, бо рецепти і фото бомбезні

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дуже дякую Оксана))))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Прекрасный десерт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Прекрасный десерт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

так, дякую) ...я обожнюю такі тістечка

Аватар пользователя gutka
6 уровень