Відкриті булочки з м'ясом та зеленню

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Відкриті булочки з м'ясом та зеленню

Сьогодні я хочу вам запропонувати улюблені булочки моєї донечки. Вона дуже їх любить, особливо тісто.
Я робила їх досить часто для неї в школу на тормозок.
Зараз в сезон зелені, в м'ясний фарш, окрім кріпа та петрушки, я додаю ще й і шпинат, від чого смак тільки виграє.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • молоко( тепле) 1 склянка
  • яйце1 шт
  • жовток1 шт
  • сіль1 ч.л.
  • цукор1 ст.л.
  • вершковій маргарин( розтопити)50 г
  • олія1 ст.л.
  • дріжджі1 ч.л.
  • борошно3-3,5 склянки
  • фарш:
  • м'ясо500 г
  • сільза смаком
  • італійскі травиза смаком
  • кріп( дрібно нарізаний)2 ст.л.
  • петрушка( нарізана) 2-3 ст.л.
  • шпинат30 г
  • вода крижана50-100 мл
  • крім того:
  • олія( для змащування)50-100 мл

Способ приготовления

Тісто для булочек я замішую в хлібопічці, так как не завжди є час робити його вручну, особливо, якщо дочка несподіванно їх попросила.
Фарш у мене зі свинини власне вирощеної, яка частина- не має значення, однаково смачно.
Ви можете брати будь-яке м'ясо, яке любите саме ви.
Фарш солимо, додаємо улюблені спеції( у нас італійскі трави), вимішуємо.
Додаємо крижану воду і вимішуємо( це для соковитості).
Води може знадобиться різну кількість, все залежить від соковитості м'яса.
Фарш має бути, як на чебуреки.

Шпинат моємо, ріжемо і обсмажуємо на олії( 2 ст.л.).

Додаємо шпинат разом з рештою зеленні до фаршу і добре вимішуємо.

Фарш краще всього зробити заздалегідь, до теста і поставити його в холод.

Тісто розділити на рівні невеликі шматочки, як на пиріжки.
Кожен шматочок тіста розплющуємо в коржик, на середину кладемо котлету з фаршу і формуємо булочки з отвором в середині.

Приблизно ось так.

У мене вийшло два дека булочок, які я викладала на пергамент, змащений олією.
Даємо булочкам підрости, а тим часом розігріваємо духовку до 180- градусів.
Перед випічкою, рясно змастити олією кожну булочку, намагаючись, щоб олія потрапила і в середину булочки- до фаршу.

Випікати в гарячій духовці при 180 градусах до рум'яної скоринки, хвилин 30-40.
Я печу на нижньому нагріванні з конвекцією.
Вийняти булочки і можна їсти як гарячими, так і холодними.
Частину ми з'їдаємо відразу, а частину дочка бере вранці на тормозок в школу( вірніше брала, ми ж на канікулах).

Дуже смачне тісто, просочене м'ясними соками...
Смачна м'ясна котлетка, дієтична, бо запечена, а не смажена..
Що може бути краще?!

Спробуйте і ви.
Впевненна, що ви полюбите ці булочки також, як їх любить моя донечка.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Валя, шикарный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
5 уровень

Валя, шикарный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
5 уровень

Вероничка, угощайся!!!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень