Стрілки з цибулі й часнику у сметані з фетою

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Стрілки з цибулі й часнику у сметані з фетою

Це рецепт моєї бабусі, я тільки додаю ще свій улюблений сир фета, вже при самому завершенні приготування страви. Смачно і теплим і холодним,головне, щоб стрілки були молоді.

Список ингредиентов

  • стрілки цибуліневеликий пучок
  • стрілки часнику2-3 шт.
  • олія оливкова2 ст. ложки
  • сметана3-4 ст.ложки
  • сіль, перець за смаком
  • сік лимону1 ч.ложка
  • сир фета60-80 г.
  • зелень для подачі

Способ приготовления

Цибулеві та часникові стрілки вимити й висушити.

Підготовлені стрілки подрібнити ( приблизно по 0,5 см.).

Порізане викласти на розігріту з олією сковорідку( за бажанням можна додати ложку вершкового масла), тушити під кришкою (приблизно 12-15 хвилин)

Коли стрілки стануть гірчичного кольору, додати сметану, приправити сіллю, перцем, додати сік лимону. Довести до кипіння і вимкнути вогонь.
Щодо сметани, потрібно використовувати домашню!

До тушкованих стрілок додати нарізаний кубиками сир. Все - страва готова, на смак мені вони нагадують гриби. Смачно подавати таку страву як гарнір до м'яса, або з помідорами)))

Викладаю тушковані стрілки зі сметаною і фетою на листя салату і густо посипаю подрібненим укропом та петрушкою.
Також рекомендую подавати до столу з відвареною молодою картоплею.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Катя, казалось бы простое блюдо, а как вкусно выглядит и презентация супер!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дуже дякую, Ліка)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Гарна подача! виглядає спокусливо

Аватар пользователя llida
2 уровень

дякую, Ліда)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Як раз вчора знайшов на городі багато стрілок! Буду готувати, дякую!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

На здоров'я)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Замечательно!

Аватар пользователя Вероника1101
5 уровень