Печені кабачки з соусом із зелені

Печені кабачки з соусом із зелені

Мені дуже подобаються страви з кабачків, але це найулюбленіша страва! По-перше - дуже смачна і корисна, а по-друге - швидко готується.

Список ингредиентов

  • кабачки молоді3 шт
  • сир твердий50 грм
  • приправа "прованські трави"1 ч.л.
  • приправа "карі"0,5 ч.л.
  • рослинна олія1 ст.л.
  • сільза смаком
  • сметана (для соусу)150 мл
  • кефір (для соусу)150 мл
  • часник (для соусу)2 зубчика
  • зелень - кріп, кінза, базилік (для соусу)за смаком

Способ приготовления

Розрізаємо кабачки довгими палочками на 4,6 або вісім частин в залежності від розміру. Найкраще взяти молоді маленьки кабачки - вони виходять насмачнішими.

Нарізані кабачки солимо за смаком. Добавляємо прованські трави, карі, рослинну олію і добре перемішуємо.

Добавляемо натертий сир і ще раз добре перемішуємо.

Викладаємо на деко кабачки та відправляємо в розігріту духовку 180 градусів до зарум'янювання.

Пока печуться кабачки - нарізаємо мілко зелень - кріп, кінзу і базилік.

До зелені добавляємо сметану, кефір, часник і солимо за смаком. Соус готовий.

Достаємо запечені кабачки з духовки і даємо охолонути.

Охолоджені кабачки викладаємо на тарілку, поливаємо соусом із зелені та прикращаємо за смаком гілочкою базиліку.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
Аватар пользователя Вероника1101
5 уровень