Соус з агрусу

Аватар пользователя Sve4ka
Кулинар 5 уровня
Соус з агрусу

Агрус - корисна ягода, яка не так часто застосовується на нашій кухні через її малe доступність. З неї можна приготувати велику кількість страв з незвичайним смаком і ароматом. Пропоную рецепт соусу з агрусу, який стане смачним доповненням до будь-яких м'ясних і рибних продуктів і просто до скибочки свіжого хліба. Особливо, смачно до смаженого м'яса на багатті - шашлику. Приготувати такий соус зовсім нескладно, головне, сходити на ринок і купити агрус. Для приготування візьміть щільні плоди, навіть можна недостиглі, з кислим смаком. Якщо будете використовувати стиглі ягоди, соус вийде солодкуватий. Заготовити такий соус на зиму не вийде, його можна заморозити і зберігати в холодильнику до п'яти днів. Краще готувати невеликими порціями, щоб він не пропав. Таким соусом можна маринувати будь-яке м'ясо або рибу для запікання в духовій шафі. Соус не потрібно варити, всі інгредієнти використовуються в сирому вигляді, а значить, будуть збережені всі корисні речовини. Отже, давайте готувати.

Список ингредиентов

  • агрус100 г
  • кріп20 г
  • петрушка20 г
  • часник25 г
  • оливкова олія1 ст.л.
  • коріандр мелений1 ч.л.
  • бульйон мясний30-40 мл
  • цукор1,5 ч.л.
  • сільза смаком

Способ приготовления

Для приготування візміть агрус, кріп, петрушку, часник, оливкову олію, мелений коріандр, бульон мясний, цукор.

Для початку, підготуйте ягоди агрусу. Його потрібно ретельно промити. Після, обріжте хвостики з двох сторін, використовуючи маленькі ножиці. Обсушіть паперовою серветкою.

Вага часнику в рецепті вказано в очищеному вигляді. Великі зубки розріжте на 2-3 частини.

Під проточною теплою водою промийте свіжий кріп і петрушку. Товсті стебла обрізати не потрібно. Підсушіть зелень рушником. Якщо ви любите кінзу або селеру, сміливо додавайте в соус.

Для подрібнення нам знадобиться блендер. У чашу опустіть підготовлений аґрус, рубаний кріп і петрушку, зубки часнику, оливкову олію, сіль, мелений коріандр, м'ясний бульйон, цукровий пісок. Замість м'ясного бульйону, можна додати бульйон з овочів або холодну кип'ячену воду. Рідиною регулюйте консистенцію соусу.

Подрібніть вміст чаші до однорідності. Спробуйте на смак. Можливо для вас він покажеться кислуватим, підбавте трохи цукру на свій смак. З прянощами можна експериментувати.

Соус з агрусу готовий. Перекладіть в чисту суху баночку і зберігайте в холодильнику.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Сіль не використовується?

Аватар пользователя kora
4 уровень

використовується, дякую, додала до переліку продуктів.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

цікавий соус)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

так, мені дуже сподобався! Дякую.

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

тоді, спробую приготувати

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Цікавий соус та апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую, Оксана!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Несколько лет назад готовила такой соус к мясу, очень понравился

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Я впервые попробовала, да к мясу очень хорошо, и с хлебушком вкусно. Спасибо, Лик!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень
Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень