Пиріг з черешнею, кокосовою стружкою та шпинатом

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Пиріг з черешнею, кокосовою стружкою та шпинатом

Це один з наших найулюбленіших пирогів з черешнею.
Кокосова стружка облагороджує смак та не дає черешні зробити пиріг мокрим.
А шпинат просто для краси, але можно і без нього.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • вершковий маргарин або масло100 г
  • цукор6 ст.л.
  • пряникові спеції0.25 ч.л.
  • яйця3 шт
  • жирна сметана2 ст.л. с гіркою
  • сода0.5 ч.л.
  • борошно1,5 склянки
  • кокосова стружка0.5 склянки
  • пюре з шпинату1 ч.л.
  • начинка:
  • черешня без кісточок1- 1,5 склянки
  • крохмаль1 ст.л.
  • кокосова стружка 1-2 ст.л.
  • сахар3 ст.л.
  • пряникові спеції0.25 ч.л.

Способ приготовления

Відразу розповім про цукор.
Для таких пирогів та не тільки, я спеціально змішала цукор з пряниковими спеціями і тримаю в сухий банці під кришкою.
Черешня, як і кокосова стружка добре гармонує з пряниковими спеціями.А аромат вас не залишить байдужими.
Але якщо у вас немає цих спецій, то можете замінити їх ванільнім цукром, також буже ароматно.
Заздалегідь потрібно погасити соду сметаною.
Для цього додайте в сметану( у мене домашня жирна густа сметана) соду, перемішайте і нехай чекає, поки не знадобиться.
Тим часом маргарин змішати з пряниковим цукром, збити міксером.

І по одному додаючи яйця, знову збивати.

Тепер додаємо нашу сметану з содою, перемішуємо.

Додамо просіяне борошно, перемішуємо.

В отримане тісто додати кокосову стружку і перемішати.

Окремо відкласти дві повни ложки теста і додати пюре зі шпинату.
Добре перемішати.

Черешню без кісточок змішати з крохмалем, потім з кокосовою стружкою.

Форма у мене силіконова, з пелюстками, діаметр форми( по пелюстці) 21 см.
Форму я змащую маргарином.
Викладаємо половину тіста, розрівнуючи по всій формі рівним слоєм.

Викладаємо черешню та зверху присипаємо пряниковим цукром.

Зверху закрити іншим тестом рівним шаром.
На білий шар тіста викласти зелений колір хаотичним малюнком, розрівняти.

Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах( я печу на нижньому нагріванні з конвекцією) до сухої скіпки.
Дати охолонути в духовці приблизно близко 5 хвилин та вийняти пиріг на блюдо.

Зазвичай мої близьки починають їсти його ще гарячим, але після повного охолодження він більш ароматний та смачний.
А ще він дуже гарний на вигляд.

І смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Цікавий пиріг

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дуже дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Классный пирог Валюша!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо, я рада, что тебе понравился!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Замечательный пирог, Валь!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Вероничка, спасибо!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень