Пиріжки зі шпинатом

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Пиріжки зі шпинатом

Такі пиріжки можна ліпити з різними начинками, але в "зелений сезон" я роблю їх тільки зі шпинатом! Тісто виходить тоненьке, хрустке.

Список ингредиентов

  • тісто: вершкове масло (вершкоий маргарин)200 г
  • сметана200 г
  • яйце1 шт
  • сода питна0,5 ч л, гасити уксусом
  • сіль за смаком
  • борошноскільки увійде
  • начинка: шпинат1 пучечок
  • вершкове масло20 г
  • яйце1 шт
  • сіль, чорній молотий перецьза смаком
  • жовтокдля змазування

Способ приготовления

Для начинки зварити вкруту яйце. Охолодити в холодній воді, обчистити та нарізати дрібними кубиками.
Шпінат вимити, обсушити бумажніми рушниками та дрібно порізати.

На сковороді розігріти вершкове масло и трохи обсмажити шпінат, щоб він пом»якшав.
Змішати шпінат з подрібненими яйцями, додати сіль та перець за смаком.

Для тіста у чашу міксера покласти яйця, м»яке вершкове масло та сіль, перемішати. Додати гашену оцтом соду, ретельно перемішати. Поступово, перемішуючи, додавати борошно. Тісто повинно стати таким, щоб його можна було розкачати в тонкий пласт.
Тісто загорнути плівкою и поки відкласти.
Тісто розкачати тонким пластом. За допомогою стакана вирізати кружки.

Розкласти начинку.

Зліпити пиріжки (закріпляти, як вареники), залишаючи шов зверху. Викласти пиріжки на деко.

Жовток змішати з водоюю та трохи збовтати.
За допомогою силіконового пензлика змастити поверхню пиріжків жовтком і відправити в духовку, що розігріта до 190 градусів С, хвилин на 20-25.
Готові пиріжки вийняти з духовки, подавати гарячими.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже апетитні пиріжки

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Пиріжки чудові

Аватар пользователя gutka
7 уровень

СПАСИБО!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень