Вареники з заварного тіста зі шпинатом

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Вареники  з заварного  тіста зі шпинатом

Люблю вареники! Щоб тісто було тоненьким і з ним було гарно працювати, пропоную робити його заварним.
А якщо додати у тісто подрібнений шпинат, варенички стануть дуже привабливими!

Список ингредиентов

  • вода0,5 склянки
  • шпинат2-3 ст л (нарізаний)
  • борошно1 склянка
  • рослинна олія1 ст л
  • сіль0,5 ч л

Способ приготовления

Спочатку зробимо начинки. У мене сьогодні вареники з картоплею та з м'ясом.
З картоплею: відварити картоплю, розім'яти її в пюре. Додати дрібно нарізану обсмажену цибулю і порізаний кріп, сіль за смаком. Перемішати.
З м'ясом: м'ясо перекрутити через м'ясорубку разом з обсмаженим луком, додати сіль і чорній мелений перець за смаком. Перемішати.

Шпинат вимити, відрізати стебла і проварити протягом 2 хвилин у киплячій воді. Шпинат дрібно порізати.

Просіяти борошно та сіль в чашу міксера. В маленькій каструлі довести воду і рослинну олію до кипіння. Кип'ячу суміш налити в борошно і ретельно перемішати до однорідного пружного тіста. Додати в тісто шпинат, перемішати за допомогою міксера. Накрити плівкою і залишити хвилин на 5-7 остигати.

Притрусити робочу поверхню борошном. Тісто розкачати тонко, вирізати кружки, використовуючи стакан.

На кожний кружечок покласти 1-2 чайні ложки начинки, добре защіпати.

Опустити вареники в киплячу воду й варити протягом 2 хвилин після того, як вони вспливуть.
Подавати з будь-яким соусом, сметаною. Вареники з картоплею можна подавати з м'ясним соусом.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Апетитно як! Мрія, а не вареники!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дуже апетитні

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Вкусно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень