Тушкована стручкова квасоля

Стручкова або спаржева квасоля - овоч, який користується великою популярністю у вегетаріанців і не тільки. Страви, приготовані з стручкової квасолі, досить, ситні, поживні, смачні і корисні. Пропоную приготувати тушковану стручкову квасолю, яка доповнить домашній обід або вечерю. Готуйте тушковану квасолю, якщо ви на дієті, дотримуєтеся посту або хочете смачно і ситно поїсти. Страви з стручкової квасолі готуються дуже швидко і просто, а результат Вас приємно здивує. Рецепт можна доповнити іншими овочами, такими, як помідори, солодкий перець, кабачки, але це вже інше блюдо. Тушкувати квасолю можна на плиті, в мультиварці, і в духовці з використанням горщиків.
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 2
- Кухня: Украинская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Літня вечеря за 30 хвилин"
Список ингредиентов
- стручкова квасоля — 250 г
- цибуля ріпчаста — 200 г
- часник — 3 зубки
- сіль — за смаком
- перец чорний мелений — за смаком
- олія соняшникова — 25 г
Способ приготовления

Для приготування візьміть стручкову квасолю, цибулю, часник, сіль, мелений перець, олію.

Для приготування відмінно підійде свіжа стручкова квасоля, звичайно, в сезон врожаю, або заморожена, яку можна купити в будь-якому супермаркеті. Насамперед, налийте близько літра води в кастрюльку, додайте дрібку солі і відправте на вогонь. Закип'ятіть. Опустіть свіжу або заморожену стручкову квасолю. Перемішайте і варіть 3-4 хвилин, після закипання. Якщо використовуєте свіжу, попередньо, промийте і наріжте невеликими брусочками.

Через даний час, відкиньте овочі на друшляк і відразу ж, промийте проточною холодною водою, щоб зберегти зелений колір квасолі.

Цибулину очистіть від лушпиння. Наріжте невеликими шматочками, можна півкільцями. Нарізка не впливає на смак готового блюда. У сковорідці розігрійте олію. Додайте нарізану цибулю. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, до золотавого кольору.

До смаженого цибулі додайте відварну стручкову квасолю. Перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте 5-6 хвилин. Періодично відкривайте кришку і перемішуйте.

Очистіть зубки часнику. Наріжте дрібними шматочками або пропустіть через чеснокодавку. Додайте часник до квасолі. За смаком додайте сіль і мелений чорний перець. Зі спеціями можна поекспериментувати. Перемішайте. Спробуйте на смак. Накрийте кришкою і протушкуйте 1-2 хвилини. Відключіть вогонь і дайте страві настоятися 5-8 хвилин під кришкою.

Тушкована стручкова квасоля готова.

Смачного!
- Дата публикации: 20.07.17 - 23:15
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:4.833335(средняя оценка: 4.8, всего голосов: 6)
Проста та смачна страва
так, дякую. Мені подобається!
О, я таке в піст дуже полюбляю, часто готую!
дукую, дуже просто и смачно!