Куряче філе, протушене з білим вином

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Куряче філе, протушене з білим вином

І знову швидка вечеря... Курка в ційй страві виходить соковита, дуже ароматна. Гарнір можна подати будь – який (у мене – просто салат з огірків та помідорів).

Список ингредиентов

  • куряче філе 0,5 кг
  • шампіньони 200 г
  • біле сухе вино100 мл
  • борошно 2 ст л
  • оливкова олія2 ст л
  • вершкове масло 2 ст л
  • мускатний горіхщіпка
  • вершки 15 % жирності 100 г
  • сіль, перець за смаком

Способ приготовления

Філе промити та нарізати некрупними шматочками, приблизно по 2 см.

На розігрітій олії смажити філе (на середньому вогні) хвилин 5-7, перемішуючи.

Якщо гриби свіжі, ретельно вимити їх та нарізати пластинками. Якщо заморожені – лише викласти, щоб розморожувались. Я використала заморожені гриби.

Обсмажене філе перекласти у миску, прикривши її.
На сковороду додати вершкове масло і викласти шампіньони. Обсмажувати 4-5 хвилин, поки сік не випариться.

Притрусити гриби борошном, перемішати.
Додати вино, довести до кипіння.

Влити вершки. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх, перемішати. На маленькому вогні уварювати хвилини 2 – 3.

Покласти у сковороду куряче філе, перемішати й тушкувати на маленькому вогні ще кілька хвилин.
Страву подавати гарячою.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Прекрасный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень