Вегетаріанський фарширований перець

Аватар пользователя Berchi
Кулинар 2 уровня
Вегетаріанський фарширований перець

Фарширований перець - страва, яка допомагає розкрити свою кулінарну фантазію на всі 100%. Гадаєте, що без м'ясного фаршу цю страву не можна зробити смачною? Помиляєтесь! Вегетаріанські варіанти фаршированого перцю - це справжні ласощі.

Список ингредиентов

  • перець болгарський300 г
  • рис150 г
  • морква1 шт.
  • цибуля1 шт.
  • помідори200 г
  • олія70 мл
  • сіль1 ч.л.
  • перець чорний меленийза смаком
  • інші приправи та спеціїза смаком

Способ приготовления

Рис промийте декілька разів у холодній воді. Бажано це робити до тих пір, доки вода, яку ви зливаєте, стане прозорою. Завдяки цьому при варінні рис не буде злипатися та залишиться розсипчастим. Китайці вважають, що промивати його слід «у семи водах». Хоча цілком вистачить і трьох змін води. Отже, промитий рис залийте такою ж кількістю води і поставте на слабкий вогонь. Варіть доти, доки зерна не вберуть в себе всю вологу. Поки що нам потрібно не зварити рис до готовності, а лише трішки розм’якшити його.

Перець промийте і просушіть. Зробіть навколо верхньої частини круговий надріз і дістаньте плодоніжку разом с насіннєвою коробкою. Видаліть також м'які внутрішні перегородки. Ще раз промийте перець зсередини. Тепер залийте його окропом так, щоб овочі були покриті гарячою водою повністю. Промийте перець через 10 хвилин. Окріп витягне з овочів гіркоту і зробить їх м’якішими (що зменшить час приготування).

Помідори (без шкірки) перетріть в пюре. Для більш вираженого помідорного смаку можна використовувати томатну пасту або соус.

Цибулю наріжте дрібними кубиками.

Натріть моркву.

Обсмажте моркву і цибулю на олії протягом 4-5 хвилин.

Додайте до овочів рис. Обсмажуйте ще декілька хвилин, помішуючи вміст сковорідки. Підлийте ще 3-4 ст.л. води і прогрійте рис доти, доки він не вбере в себе рідину. Додайте сіль та перець (можна й інші спеції) за смаком, перемішайте. Така начинка – лише один з дуже багатьох варіантів. Ви можете використовувати що завгодно: гречку, гриби, кабачки, квасолю, пастернак і багато чого іншого. Експериментуйте і знаходьте улюблені рецепти начинки.

Заповніть начинкою підготовлені перці. Рис повинен бути викладений щільно, щоб всередині овочів не залишалося вільного місця. Викладіть перці у високу каструлю так, щоб вони щільно прилягати один до одного і не падали.

Влийте воду, щоб вона майже повністю закривала перець. Додайте ще декілька дрібок солі. Солити потрібно і начинку, і воду обов’язково. Закрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зробіть нагрів мінімальним і варіть перець 20 хвилин під кришкою. Потім додайте перетерті помідори. Кислота томатів робить овочі більш жорсткими, тому пюре й бажано додавати в кінці приготування. Продовжуйте варити перці ще 10-15 хвилин.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Чудове виконання! Захотілося одразу повторити )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Чудове виконання! Захотілося одразу повторити )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую) Це ви ще мої наступні рецепти не бачили)

Аватар пользователя Berchi
2 уровень

Чекаємо з нетерпінням )

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень