Картопляні зрази

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Картопляні зрази

Якщо у вас залишилося трохи пюре, можна використати його для приготування іншої страви – картопляних зраз. Цю страву готувати швидко, начинки можуть бути найрізноманітніші – за вашим смаком.
І навіть без начинки ці картопляні котлетки дуже смачні!

Список ингредиентов

  • картопляне пюре 2,5 ст л
  • картопля 4 шт, середнього розміру
  • ріпчаста цибуля 0,5 шт, середнього розміру
  • смажена капуста5-10 ст л
  • зелена цибуляза смаком
  • сіль, перецьза смаком

Способ приготовления

Сиру картоплю помити й почистити. Натерти картоплю на середній тертці.

На дрібній тертці натерти ріпчасту цибулю (щоб у подальшому натерта картопля не потемніла).

До тертої картоплі з цибулею додати пюре, посолити, поперчити й добре перемішати.
Смажену капусту перемішати з мілко порубленою зеленою цибулею.

Взяти у руку трохи картопляного фаршу, приплюснути його.

В середину покласти начинку,

надійно заліпивши края, зліпити котлету.

Запанірувати котлету у сухарях.

Обсмажити зрази на розігрітій олії на невеликому вогні, хвилин по 4-6 з кожної сторони, щоб з'явилась хрустка золотава скоринка.

Подавати страву гарячою, з соусом або посипавши зеленню.
Дуже смачні вийшли!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Люблю такие картопляники, как говорила моя бабушка.
А ещё, если в тесто добавить вареной тыквы, то получается интереснее и вкуснее!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

ДА! Я тоже так делала, но только пока для тыквы рано

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Можно добавить кабачок или баклажан, тоже будет интересно. Помню бабушка разные овощи добавляла.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Можно добавить кабачок или баклажан, тоже будет интересно. Помню бабушка разные овощи добавляла.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Да, конечно! Вариантов множество!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень