Салат з баклажанів та картоплі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Салат з баклажанів та картоплі

Смачний та ситний салат. В міру гострий, ароматний. Може виступати як повноцінна вечеря.

Список ингредиентов

  • картопля 8 шт, середнього розміру
  • баклажани2 шт, невеликі
  • заправка:
  • цибуля червона 1 шт, середнього розміру
  • родзинки2 ст л
  • зелень: кріп та петрушка 1 пучечок
  • гострий перець0,5 шт, за смаком
  • винний оцет 3 ст л
  • цукор 1 ч л, без горки
  • сіль0,5 ч л
  • олія5 ст л (2 ст л у заправку та 3 ст л для смаження)
  • болгарський перець0,5 шт

Способ приготовления

Молоду картоплю відварити до готовності у підсоленій воді. Розрізати катроплю на 6-8 частин.

Баклажани помити й нарізати некрупними шматочками (як картоплю).

Покласти баклажани у миску, налити олію й добре перемішати, щоб усі шматочки опинилися в олії.

Обсмажити баклажани до рум'яного кольору. Охолодити.

Родзинки залити теплою водою і витримати так 10 хвилин. Потім воду злити, родзинки обсушити.
.

Дрібно нарізати болгарський перець, кріп та петрушку. Гострий перець нарізати дуже дрібно.

Зробити маринад. Червону цибулю нарізати напівкільцями.
Винний оцет змішати з цукром, сіллю та олією, перемішати. Додати червону цибулю і ще раз перемішати.

У маринад додати зелень, болгарський та гострий перець, родзинки. Ще раз перемішати.

У миску покласти баклажани та картоплю. Зверху викласти заправку і акуратно перемішати. Якщо треба, додати сіль.

До подачі на стіл дати салату настоятися 10 хвилин.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ось звідки ви берете стільки цікавих салатних ідей??? Не голова - а рій з фантазіями!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Вкусный салат!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень