Огірки для канапок з куркумою консервовані

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Огірки для канапок з куркумою консервовані

Минулого року приготувала дві порції, взимку використали для канапок, не залишилось жодної баночки. Огірочки були дуже хрусткі, а от чи сподобається вам смак — потрібно зробити на пробу)))) Цього року я додала менше оцту (замість 100 мл. - 60 мл.), ніж в оригінальному рецепті.

Список ингредиентов

  • огірки700-800 г.
  • для маринаду:
  • вода250 мл.
  • оцет 9 %-ний100 мл.
  • цукор1/2 скл.
  • сіль1 ч.ложка
  • куркума мелена1 ч. ложка
  • перець чорний горошок
  • перець духмяний горошок
  • гірчиця (зерна)
  • лавровий лист

Способ приготовления

Огірки невеликого розміру (ідеально аби по довжині співпадали з висотою півлітрової баночки) вимити, нарізати тоненькими смужками. У чисті баночки на дно покласти по 0,5 ч.ложки зерен гірчиці, по 1-2 шт. духм'яного перцю, кілька горошин чорного перцю і по лавровому листочку. Далі щільно наповнити банки нарізаними огірками.
Приготувати маринад з води, оцту, куркуми, цукру та солі. Залити гарячим маринадом огірочки, банки стерелізувати 7 хвилин. Після закриття кришками, охолодити банки дном догори.

Зберігати в прохололному, темному місці. Смакувати можна через місяць.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Класні огірочки

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Гарні огірочки , треба спробувати.

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Очень интересно!

Аватар пользователя ra36
5 уровень