Пісний овочевий пиріг "Дари літа"

Аватар пользователя Торі
Кулинар 4 уровня
Пісний овочевий пиріг "Дари літа"

Давно вже нічого не розміщала, все часу не було. І ось після довгої перерви вирішила влитись знову в ряди любителів кулінарії.
Цей пиріг надзвичайно овочевий та соковитий. Спробуйте, і ви не пожалкуєте!!!!

Список ингредиентов

  • капуста білокачанна1 шт.
  • баклажани 2 шт.
  • спаржева квасоляпучок
  • горошок зелений жменя
  • цибуля ріпчати 3 шт.
  • морква2 шт
  • помідори5 невеликих
  • перець болгарський3 шт.
  • вода 150 г.
  • дріжджі свіжі1 ч.л.
  • цукор
  • сіль
  • борошно
  • томатна паста1 ч.л.
  • олія рафінована2 с.л. (для тіста) + для смажіння
  • насіння льону

Способ приготовления

Щоб пиріг був соковитішим та різноманітнішим вирішила зробити його багатошаровим. Для цого мені були потрібні пісні млинці.
Насіння льону перетерла в кавомолці і залила декількома ложками гарячої води. тим часом до 2 ст. ложок борошна додала види і перемішала до однорідності, тадиж додала 2 ч.л. лянного киселю.

фипікала плинці на розігрітій сковорідц, з одного боку. Готуються такі млинці довше ніж звичайні. спочатку я готую під кришкою на повільнму вогні, а потім вогонь збільшую а кришку відкриваю.

Настала черга начинкам.
Доки порішані баклажани присипані сіллю позбавляються гіркоти, шинкую капусту і притушую її сковорідці (якщо маєте бажання, додайте чорнослив чи гриби).
Нарізиємо цибулю півкільцями, моркву кубиками, перець смужками, а спаржеву квасолю невеличкими шматочками.
І безпосередньо до приготування начинок. Їх 3. планувалось більше, але моя поліна поїла млинці, залишилось два.
1 начинка - тушкована капусна
2. начинка - тушковині баклажани з цибулею, морквою та помідорами
3 начинка - болгарський перець, мокува, спаржева квасоля та горошок

Готую тісто.
Дріжджі розпускаю у воді з додаванням дрібки цукру і чекаю доки не з'являться бульбашки. Потім вливаю олію всипаємо просіяне борошно, сіль (на цьому етапі я згадала про те, що пиріг пісний і тому яйцем я його не зможу помастити, а мої пироги завжди чомусь "бліденькі" і не ромэяняться) і ложку томатної пасти.

Даю піднятись у теплому місці (моя квартира суцільне тепле місце +29)

Для мене особисто, "головною скрипкою" пирога є начика, тому тіста я намагаюсь використати якнайменше.
Тісто ділю на дві частинки. розкачую нижню і роблю тарілкою (порозміру млинці) заглиблення - це межи начинки.

Збираю пиріг
Кладемо начинку, жаліти не потрібно

Зверху млинець

знову начинка

Млинець і завершальний шар начинки. Али ви можите хоч і 10 таких шарів зробити

Накриваємо наш пиріг рештою тісна і обережно защіпаємо краї

Краї ховаємо під пиріг. а сам пиріг змащуємо олією і в духовку хв на 30 на 180 С

Приємного апетиту!!!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачний пиріг

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Торі
4 уровень

Який багатий пиріг!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Торі
4 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень