Кабачкові- баклажанові оладки

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Кабачкові- баклажанові оладки

Пригощаю вас дуже смачними овочевими оладками.
Можна і так просто, а можно і на святковий стіл.

Список ингредиентов

  • кабачок2 шт
  • баклажан2 шт
  • вода 1 л
  • сіль
  • вівсяні пластівці1 склянка
  • борошно2-3 ст.л.
  • олія для обсмаження
  • намазкабудь-яка за смаком
  • петрушка
  • помідор

Способ приготовления

Для початку треба очистити від шкірки баклажани. Нарізати кубиком, залити холодною водою, додати сіль( 1 ст.л. на 1 л води), довести до кипіння, та варити 15 хвилин.
Вибрати та добре віджати.
Кабачки натерти на тертці, посолити та залишити на 10 хвилин, потім віджати від соку .
Кабачка вийшло в два рази більше, ніж баклажан. Бо баклажани стали м'якенькими.
Тому так: на 2 склянки тертих кабачків- 1 склянка варених баклажан.

Додати до овочів пластівці миттєвого варіння.
Змішати.

У мене такі. Вони ніжні, мене подобається.

Потім додати борошно.

Змішати до однорідності.

Руками формуємо оладки необхідного розміру та обсмажуємо на пательні на оліі під кришкою, на середньому вогні до золотавого кольору.
Можна істи й так, що ми частіш усього і робимо.
А можна зробити святково.

Ви можете узяти будь- яку начинку, пісну, якщо це піст. А можна і не пісну, якщо це для дитини або немає посту.
Я ж робила для дитини, тому зробила за іі смаком.
Намазка в мене з плавленого сиру, варених яєць та домашнього майонезу.

Намазуємо оладку намазкою.

Складаємо одну на одну.
Можна переслоіти м'ясом, також буде смачно, але звичайно не в піст.
Зверху я прикрасила скибочками помідора та петрушкою.

Дуже гарно, як маленький тортик...

Смачно та корисно...

Бачите, який смачний та гарний шматочок вийшов.
Смачного і вам!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Оладки гарні. Але в мене питання - як з промиванням пластівців? Просто коли я вівсянку варю, то доводиться кілька разів промивати - наверх піднімається всяке лишнє.

Аватар пользователя Berchi
2 уровень

Никогда не промывала овсяные хлопья. Меня мама приучила все крупы перед варкой перебирать от мусора. И потом ничего лишнего не всплывает.
И к тому же, не все фирмы хлопьев с мусором. Марка Геркулес мне нравится тем, что хлопья всегда чистые, без лишнего мусора, что очень важно, когда в доме маленький ребёнок. Моя дочь выросла на хлопьях этой марки, на всех их видах.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Жодного разу не доводилося промивати вівсяні пластівці. Ось, сьогодні дітям на сніданок готував вівсянку з молоком - ідеально чистенькі пластівці, і варяться хвилинку-другу. Спробуйте "Nordic", "Bruggen", "De lux Foods & Goods selected", ці каші є в будь-якому супермаркеті, коштуют зосвім не дорого, а якість на висоті.

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Які гарненькі оладки! І такі яскраві фото!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Спасибо! Я старалась...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Майже торт! Круто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Великое дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дуже гарні.А я попробувала б баклажани не варити,а запекти в духовці.Дякую за ідею

Аватар пользователя Kaneva
0 уровень

На здоровье!
Пробовала с запеченными, но нам больше нравится именно с вареными баклажанами. Но здесь личное дело каждого, вкусы у всех разные.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Валя, замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Вероника, спасибо большое!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень