Яблучний пісний майонез

Такий майонез я роблю тільки влітку, коли є кислуваті яблука. Найліпше, коли яблука не просто кислуваті, а трохи недоспілі – тоді в них нема такого яскравого яблучного аромату, тому й майонез виходить дуже подібним до звичайного, на яйцях. На дану пору краще всього робити з "кальвіля" - і смак, і колір будуть саме такі, як треба.
Яблучний майонез (можна сказати і «соус») на смак не такий жирний, як звичайний. Олія зовсім не відчувається.
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Дари природи"
Список ингредиентов
- кислуваті яблука — 2 шт
- олія — 100 мл
- гірчиця столова — 2 ч л
- яблучний оцет — 1 ст л
- цукор — 1 ч л
- сіль — 1 ч л
- перець білий мелений — за смаком
Способ приготовления

Для того, щоб зменшити яблучний аромат у майбутньому майонезі, я взяла такі яблука: 1 шт – сорту «путинка», а друге – «кальвіль», ще недозрілий, зовсім без аромату.
Яблука вимити, почистити шкурку, видалити серцевину з кісточками. Яблука дрібно нарізати тоненькими шматочками.

Покласти яблука у маленьку кастрюльку з товстим дном, додати оцет та цукор. Перемішати.

Тушкувати яблука під кришкою, інколи перемішуючи, доки вони не стануть м'якими і не будуть легко ложкою розтиратися в пюре. Час тушкування залежить від сорту яблук та розмірів шматочків. Охолодити.

Збити яблука блендером у пюре.

Додати сіль, гірчицю, перець, ще збити.

Продовжуючи збивати, додавати олію невеличкими порціями – по 0,5 столової ложки. Додавати наступну порцію олії можна лише тоді, коли попередня порція повністю «увійде» в яблучну масу. (В мене цей процес зайняв 8 хвилин.)

Перевірити соус на смак – якщо треба, додати сіль, цукор чи гірчицю. Ще збити.

На вид дуже походить на справжній майонез – жовтувато-фісташкового кольору, ніжної однорідної структури. На смак він трохи відрізняється, але приємний і «легкий». Такий майонез добре пасує до різних овочевих страв.
В мене вийшло близько 300 мл майонезу.
- Дата публикации: 15.08.17 - 05:49
- Добавлен в кулинарную книгу: 8
- Рейтинг:4.9(средняя оценка: 4.9, всего голосов: 10)
Це для мене страва. Магазинного майонезу не їм 4 роки
Хороший рецепт, но майонезом я бы его не называла. Это такой яблочный соус, думаю прекрасно подходящий для заправок салатов. Мне рецепт нравится, обязательно приготовлю.
Очень хороший соус!
Девочки, СПАСИБО!!!
Да, это соус, поскольку нет желтков. Но я хотела сказать, что назначение его - как у майонеза.
Дуже апетитно виглядає
Дякую!
Круто! І ідея, і виконання. Дякуємо!
І я дякую!
Отличный соус!!!
Спасибо!
Замечательно!