Яблучний пісний майонез

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Яблучний пісний майонез

Такий майонез я роблю тільки влітку, коли є кислуваті яблука. Найліпше, коли яблука не просто кислуваті, а трохи недоспілі – тоді в них нема такого яскравого яблучного аромату, тому й майонез виходить дуже подібним до звичайного, на яйцях. На дану пору краще всього робити з "кальвіля" - і смак, і колір будуть саме такі, як треба.
Яблучний майонез (можна сказати і «соус») на смак не такий жирний, як звичайний. Олія зовсім не відчувається.

Список ингредиентов

  • кислуваті яблука 2 шт
  • олія 100 мл
  • гірчиця столова2 ч л
  • яблучний оцет 1 ст л
  • цукор 1 ч л
  • сіль 1 ч л
  • перець білий меленийза смаком

Способ приготовления

Для того, щоб зменшити яблучний аромат у майбутньому майонезі, я взяла такі яблука: 1 шт – сорту «путинка», а друге – «кальвіль», ще недозрілий, зовсім без аромату.
Яблука вимити, почистити шкурку, видалити серцевину з кісточками. Яблука дрібно нарізати тоненькими шматочками.

Покласти яблука у маленьку кастрюльку з товстим дном, додати оцет та цукор. Перемішати.

Тушкувати яблука під кришкою, інколи перемішуючи, доки вони не стануть м'якими і не будуть легко ложкою розтиратися в пюре. Час тушкування залежить від сорту яблук та розмірів шматочків. Охолодити.

Збити яблука блендером у пюре.

Додати сіль, гірчицю, перець, ще збити.

Продовжуючи збивати, додавати олію невеличкими порціями – по 0,5 столової ложки. Додавати наступну порцію олії можна лише тоді, коли попередня порція повністю «увійде» в яблучну масу. (В мене цей процес зайняв 8 хвилин.)

Перевірити соус на смак – якщо треба, додати сіль, цукор чи гірчицю. Ще збити.

На вид дуже походить на справжній майонез – жовтувато-фісташкового кольору, ніжної однорідної структури. На смак він трохи відрізняється, але приємний і «легкий». Такий майонез добре пасує до різних овочевих страв.
В мене вийшло близько 300 мл майонезу.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Це для мене страва. Магазинного майонезу не їм 4 роки

Аватар пользователя Торі
4 уровень

Хороший рецепт, но майонезом я бы его не называла. Это такой яблочный соус, думаю прекрасно подходящий для заправок салатов. Мне рецепт нравится, обязательно приготовлю.

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Очень хороший соус!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Девочки, СПАСИБО!!!

Да, это соус, поскольку нет желтков. Но я хотела сказать, что назначение его - как у майонеза.

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Дуже апетитно виглядає

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Круто! І ідея, і виконання. Дякуємо!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

І я дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Отличный соус!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Замечательно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Аватар пользователя ra36
5 уровень