Капустяні конвертики у клярі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Капустяні конвертики у клярі

Для тих, хто полюбляє капусту! Або голубці! Страва смачна та ситна. Можна робити начинку з грибами або з іншими овочами. (Авжеж, дуже смачно з куркою або шинкою та сиром!)

Список ингредиентов

  • капустяне листя 4-6 шт
  • невеликий баклажан1 шт
  • цибуля ріпчаста1 шт
  • олія2-3 ст л
  • для кляру: яйце куряче 1 шт
  • вода1/3 склянки
  • сіль перецза смаком
  • рошно0,5 склянки

Способ приготовления

Обираємо м'яку, не тугу капусту. Знімаємо з капусти декілька верхніх листків, намагаючись на порвати їх.

Потім відварюємо листя у підсоленій воді протягом кількох хвилин, до м'якості – як на голубці. Тут важливо не переварити листя (щоб воно не розповзалось під час смаження). Достатньо, щоб листя стало м'яким і його легко було складати. З листя зрізаємо товсті прожилки.
(Можна не відварювати листя, а запекти у мікрохвильовій печі протягом 3-4 хвилин при потужності 800 ватт – листя теж стане м'яке, залишиться хрустким і рватися не буде.)

Баклажани миємо та нарізаємо нетовстими полосками. Ріпчасту цибулю чистимо від шкурки, промиваємо та нарізаємо тонкими напів-кільцями.

На сковороді розігріваємо олію та викладаємо цибулю. Смажимо хвилин 4-5, до прозорості. Додаємо баклажани і смажимо ще хвилин 7-8, до готовності баклажан. Солимо і перчимо за смаком.

Розкладаємо підготовлений капустяний лист, кладемо на нього 2 столові ложки начинки, вірівнюємо плоским прямокутником та загортаємо конвертиком, як голубці.

Кожен конвертик приминаємо руками, щоб він залишився плоским.

Для кляру збиваємо яйце з сіллю та перцем, додаємо воду та борошно. Замішуємо тісто - по густоті таке, як на оладки.
В сковороді розігріваємо олію. Кожен конвертик макаємо у кляр та викладаємо на сковороду.

Смажимо на маленькому вогні з обох сторін, до золотавої скоринки.
Подаємо з соусом.

Конвертики смачні як гарячі, так і холодні.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ммм, яка ідея! І яке виконання! Неймовірно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Смачно

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Смакота

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Здорово!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Интересно. С начинкой никогда не делала. Просто бланшировала и обжаривала в кляре.

Аватар пользователя LION
0 уровень

С начинкой еще вкуснее!

Аватар пользователя ra36
5 уровень