Баклажани по-китайські у клярі

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Баклажани по-китайські у клярі

Цей рецепт – для всіх, хто любить китайську кухню. Складові зовсім звичні, а от виходить незвична й оригінальна страва.
Страва в міру гостра, дуже приємного смаку. Сира цибуля не відчуваається. Усі смаки перемішалися й вийшло дуже смачно.

Список ингредиентов

  • корінь селери 50 г
  • гострий перець 1/5 стручка
  • баклажан 2 шт
  • морква 2 шт
  • цукіні 200-300 г
  • цибуля червона 1 шт
  • капуста білокачанна 200 г
  • яйця курячі 1 шт
  • крохмаль 1 ст л
  • цукор 1 ст л
  • соєвий соусза смаком
  • часник 2-3 зубки
  • рисовий оцетза смаком
  • гірчична оліяза смаком

Способ приготовления

Всі овочі помити. Моркву почистити й натерти на тертці для моркви по-корейськи. Капусту дуже тонко нашаткувати.

Цукіні нарізати соломкою завтовшки 0,8 – 1 см. Корінь селери почистити й натерти на тертці для моркви по-корейськи. Цибулю обчистити й нарізати напівкільцями. Гострий перець нарізати якомога дрібніше. Часник почистити, промити й подрібнити.

Баклажани нарізати полосками завтовшки 1 см.

Для кляра збити яєчний білок, додати крохмаль і ще збити. Додати у білково-крохмальну масу трохи соєвого соусу, перемішати. Залити баклажані яєчним білком і перемішати, слідкуючи, щоб усі баклажани були вкриті білком.

У добре розігріту сковороду з олією викласти моркву і, помішуючи, смажити 30 – 40 секунд на великому вогні. Потім моркву перекласти на тарілку, а на її місце викласти цукіні, смажити 1 хвилину, потім перекласти на тарілку.
Тепер вікласти капусту, смажити її 30 секунд – і викласти на тарілку.
Тепер прийшла черга баклажанів: смажити їх по 30 секунд з обох сторін, до золотавої скоринки.
Додати у сковороду до баклажанів соєвий соус, цукор та оцет і перемішати.

Тепер прийшла черга баклажанів: смажити їх по 30 секунд з обох сторін, до золотавої скоринки.
Додати у сковороду до баклажанів соєвий соус, цукор та оцет і перемішати.

Також додати до баклажанів раніше просмажені овочі, сирі цибулю, гострий перець і корінь селери, перемішати і смажити ще 30 – 40 секунд.

Зняти з вогню й посипати часником.

Перемішати й подавати на стіл.
Під час смаження сковороду кришкою не накривати, бо овочі не будуть хрусткі.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Як апетитно виглядає! Шкода, що я ледача, щоб готувати лише для себе... Проте, може, все ж таки полюбити себе? Баклажани - моя слабкість )))

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Люби себе - баклажани віддячать!!!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Замечательный рецепт

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень