Пхалі по-грузинськи

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Пхалі по-грузинськи

Пхалі – не одна, а ціла низка страв грузинської кухні, котра відрізняється величезною кількістю варіантів інгредієнтів, що використовуються.
Це така закуска, що готується з основи, яка змішується із заправкою. Так от, існує більше, ніж 200 видів основи для пхалі! Основою для пхалі можуть бути будь-який овоч або зелень: листя кропиви, молода ботва редиса, буряка, чи цвітної капусти, мангольд, а також риба, м'ясо чи субпродукти.
Я приготувала пхалі з буряка.

Список ингредиентов

  • відварений буряк 1 шт
  • часник 2-4 зубчики
  • волоські горіхи1 стакан
  • зелень: кінза, зелена цибуля, кріп, базілік1 пучечок
  • винний оцет 1 ст л
  • сіль, спеції за смаком

Способ приготовления

Миємо та обсушуємо зелень, відрізаємо товсті гілочки (залишаємо тільки листя).

Відварений буряк чистимо від шкурки, нарізаємо. Чистимо часник.

У чашу бленедера кладемо часник, усю зелень, горіхи. Все добре перетираємо. Додаємо винний оцет, сіль, трохи чорного меленого перця. Перемішуємо.

Буряк додаємо у чашу бленедера і ще раз ретельно все перетираємо.

З маси, що вийшла, формуємо кульки діаметром 6-8 см.

Викладаємо на тарілку і прикрашаємо за смаком.
У пхалі виявися приємний насичений смак. Можна їх подавати як гарнір до м'ясних страв.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Це я люблю, це дуже смачно!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Еге ж!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
5 уровень