Печиво «Літо»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 5 уровня
Печиво «Літо»

Печиво «Літо»
Таке печиво я роблю взимку з горіхами, повидлом та курагою. А влітку – з тим, що є під рукою: яблука, груші, абрикоси, персики, сливи, малина, шовковиця, чорниця....
Зазвичай у тісто кладу сік та цедру лимона, але сьогодні поклала мандаринову цедру (ще взимку потовкла цедру з цукром – дуже люблю цей смак та аромат). Ви ж можете обирати на свій смак.

Список ингредиентов

  • борошно вищого гатунку 400 г
  • цукрова пудра100 г
  • олія 100 г
  • газована вода50 мл
  • мандаринова цедра (або 1 лимон) 2 ст л
  • гашена сода0,5 ч л
  • персики1 шт
  • цукор 3-4 ст л
  • груша 1 - 3 шт
  • густе повидло1 – 2 ст л

Способ приготовления

Якщо робите печиво з лимоном, його треба ретельно вимити, обтерти. Розрізати, видаоити кісточки та перемолоти блендером (зі шкірою). Я ж просто набрала заготовленої цедри. за рахунок мандаринової цедри печиво має жовтий колір, наче воно на яйцях.

Підготувати груші: помити їх, почистити шкурку й нарізати шматочками приблизно по 0,5 см.

На суху сковорідку покласти цукор і, весь час помішуючи, смажити 3-4 хвилини, поки він не пустить вологу. Додати шматочки груш і продовжувати смажити ще 2-4 хвилини, весь час перемішуючи. Завдяки цьому шматочки груш стануть вкриті карамеллю.

На тарілку викласти груші, щоб охололи. Персик вимити й обсушити. Нарізати персик маленькими шматочками.

У мисці змішати цедру, олію, цукрову пудру та газовану воду. Додати гашену соду, перемішати.
Частками додавати борошно, перемішуючи. Швидко замісити м'яке тісто.

З тіста зробити маленькі кульки (менше горіха, по 10 – 11 г).
В кожній кульці пальцем зробити вм'ятину. Перенести всі кульки на деко, покрите папером для випічки, виклавши їх на відстані одне від одного.

У кожне заглиблення печива покласти трохи густого повидла, а зверху - шматочок персика та трошки груші в карамелі.

Поставити деко з печивом у розігріту до 180 градусів С духовку та запікати протягом 15 – 18 хвилин (час випікання залежить від особливостей духовки).

Готове печиво остудити на решітці й посипати цукровою пудрою.

Печиво розсипчасте, дуже ароматне. Вказаних інгредієнтів якраз досить на 2 деко печива.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Добре печиво вийшло!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Хочу! Вже дуже-дуже хочу!
Ідея з мандариновою цедрою - пречудова!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Чудове, ароматне печиво! Мені також ідея з мандариновою цедрою - супер! Буду також такі заготовки робити. Дякую за ідею!

Аватар пользователя SvitlanaK
3 уровень

Дуже дякую!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Класне печиво

Аватар пользователя oksana_sadova77
5 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

Аватар пользователя ra36
5 уровень