Шарлотка з райськими яблуками та марципаном

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Шарлотка з райськими яблуками та марципаном
  • Время приготовления: 1 час
  • Количество порций: 6-8

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне1 скл.
  • масло вершкове75 г.
  • дрібка солі
  • розпушувач тіста0,5 ч.ложки
  • цукрова пудра2 ст.ложки
  • сметана2 ст.ложки
  • жовток1 шт.
  • для начинки:
  • яблука райські приблизно 80-100 г.
  • яблука250 г.
  • марципан 100 г.
  • цукор коричневий до смаку
  • сухарі мелені1 ст.ложка
  • ромовий аромат пару крапель
  • білок1 шт.
  • цукрова пудра1 ст.ложка

Способ приготовления

Для приготування тіста: до глибокої миски просіяти пшеничне борошно, додати сіль, розпушувач, цукрову пудру й перемішати.
До борошна додати шматочки масла, руками перетерти в крихту.

Далі додати жовток зі сметаною та замісити еластичне тісто, що не липне до рук. Тісто відправити на 30 хвилин до холодильника.

Для начинки яблука вимити, почистити від шкірки та серцевини. Райські яблука залишити половинками, а звичайні яблука нарізати кубиками.

Марципан нарізати маленькими кубиками.

До яблук додати ромовий аромат, цукор, різаний марципан.

Перемішати, додати мелені сухарі.

Дно роз’ємної форми вистелити папером для випічки.
Тісто розкачати на припиленій борошном дошці і перекласти його у форму для випічки (діаметром 18 см.) формуючи бортики.

Поколоти тісто виделкою. Викласти начинку і відправити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Білок збити з ложкою цукрової пудри.

Через 15-20 хвилин пиріг дістати і викласти на яблука збитий білок. Температуру зменшити до 160 градусів і випікати ще близько 30 хвилин.

Готовий пиріг залишити трішки охолонути та дістати з форми.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Какая красивая шарлотка!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Ох, и здорово!!!!

Аватар пользователя ra36
5 уровень

Шикарная шарлотка!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дужеее! Вишукано і гарно!

Аватар пользователя SvitlanaK
3 уровень

Дякую Світлана) З марципаном все дуже смачно

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Замечательный рецепт!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень